Naast de smaak, Smaak van Thuis zegt dat het belangrijkste verschil tussen deze cacaopoeders is dat een Nederlands procespoeder niet reageert met alkalische rijsmiddelen, zoals bakpoeder, in een recept. Omdat het minder zuur is dan natuurlijk cacaopoeder, kan het niet samenwerken met niet-zuur bakpoeder om cakes, koekjes en ander voedsel goed te laten rijzen. Dit betekent dat natuurlijk cacaopoeder en Nederlands procescacaopoeder niet altijd uitwisselbaar zijn, en het gebruik van het verkeerde type cacaopoeder kan resulteren in een dichter gebakken goed met een strakkere kruimel.
Dat betekent echter niet dat Dutched cacaopoeder verboden terrein is voor desserts. Als je de voorkeur geeft aan de diepere smaak en donkerdere kleur van iets gemaakt met Nederlands procescacaopoeder, hoef je alleen maar de ingrediëntenlijst te controleren. Als het recept geen zuiveringszout nodig heeft voor het rijzen, dan maakt het geen groot verschil om met Nederlandse procescacaopoeder te werken, per Serieus eten. Als het recept bakpoeder nodig heeft, zorg er dan voor dat er een ander ingrediënt met veel zuurgraad (zoals karnemelk) is om met het bakpoeder te reageren, en je zou een eindproduct moeten hebben met een diepere chocoladekleur en smaakprofiel. Tot slot, als je wat Nederlands verwerkt cacaopoeder in de buurt hebt en het niet wilt misbruiken, bewaar het dan voor niet-gebakken desserts, zoals chocolade-ijs, of voor het met bloem bestuiven van je cakevormen.
More Stories
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld
Nederlandse chipfirma ASM investeert US $ 100 mln in S. Korea voor uitbreiding van faciliteiten