mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voetbal: Nederlandse Klok laat Indonesië tikken

ALS enige genaturaliseerde speler op de Spelen, is het duidelijk dat alle ogen gericht zijn op de Indonesische middenvelder Marc Klok (foto).

Hoewel de meeste teams in het toernooi gemengde spelers hebben, is de in Nederland geboren Klok een uitzondering. Hij kreeg zijn staatsburgerschap in april van dit jaar na vijf jaar Indonesië te hebben doorgebracht.

De 29-jarige, een van de drie overjarige spelers in het Indonesische Onder-23-team, is een stabiliserende factor geweest op het middenveld van Garuda Muda.

De andere overmaatse spelers zijn aanvoerder en verdediger Fachruddin Aryanto, 33 en mede-middenvelder Ricky Kambuaya, 26.

Met spelers als Aryanto en Kambuaya is het geen verrassing om te zien hoe Klok het voetbalgekke land naar de halve finale helpt, waar ze vandaag 16-voudig winnaar Thailand zullen ontmoeten in het Thien Truong Stadium in Nam Dinh.

Het aantrekken van de beroemde rood-wit-groene trui brengt veel verwachtingen met zich mee, dus toen werd aangekondigd dat Klok deel zou gaan uitmaken van de Spelen, wist hij precies wat hij kon verwachten.

Het was ook zijn kans om coach Shin Tae-yong te laten zien dat hij het in zich had om zijn eerste internationale cap te winnen.

“Ja, de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar het is ook een geschenk – want dat betekent dat mensen je erg waarderen”, zegt Klok, een jeugdproduct van Eredivisie-club Utrecht.

“Ik denk dat ik hier een trage start had, me aanpasten aan de speelstijl, coachingstijl en het leren kennen van mijn teamgenoten.

“Maar in de laatste twee groepswedstrijden voelde ik me verbonden en ben ik op de goede weg om mijn doelen te realiseren.

READ  40+ Double Dutch Club: Columbia-vrouwen sporten voor de lol

“De Indonesische fans zijn gepassioneerd. Als we het goed doen, houden ze van ons, als we het niet goed doen, haten ze ons. Het is dus aan ons om het goed te doen en de liefde te ontvangen!”

De Persib Bandung-speler is gebruikt als een diepliggende spelmaker met meer nadruk op het helpen van de verdedigingslinie van het team.

Hij voldoet zeker aan de eis van de Zuid-Koreaanse Tae-yong voor een hoge werksnelheid en discipline en stopt aanvallen voordat ze de verdediging bereiken.

Klok geniet van zijn tijd met enkele van de toptalenten van het land, zoals vleugelspelers Witan Sulaeman, 20, Egy Maulana Vikri, 21, Marselino Ferdinan, 17, en spits Ronaldo Kwateh, 17.

“Het is geweldig. Ik geniet echt van de reis tot nu toe. We zijn op de goede weg.

“Het is een plezier om met deze enorme talenten te werken. Kwalitatief gaan ze goed vooruit. Ze hebben een mooie toekomst voor zich.”

Gevraagd naar hun tegenstanders Thailand, zei Klok dat hij klaar was om ze onder ogen te zien.

“Het maakt me niet uit tegen wie we staan, zolang we maar winnen. Dat is het belangrijkste in knock-outwedstrijden.

“Ik heb in mijn carrière al vier bekers gewonnen. En het begint allemaal met de mentaliteit en het geloof om het te winnen.

“Wat is mijn doel in Hanoi? Om een ​​gouden medaille te ontvangen en de beste speler van het toernooi te zijn. We moeten altijd streven naar het hoogst haalbare.”