mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Man Utd-manager verwerpt de transferclaim van Hakim Ziyech van de Nederlandse legende

De nieuwe manager van Manchester United, Erik ten Hag, heeft onmiddellijk suggesties verworpen dat hij deze zomer een bod zou kunnen uitbrengen om Hakim Ziyech van Chelsea te winnen.

De 52-jarige Nederlander kruipt met zijn voeten onder zijn bureau, nadat hij deze week de overstap naar Engeland maakte. Met het vroegtijdig beëindigen van zijn Ajax-contract zet Ten Hag plannen in werking om Manchester United weer groots te maken. Maar door een enorm slecht presterende ploeg nieuw leven in te blazen, heeft Ten Hag een enorme klus te klaren.

Hij zal deze zomer grote veranderingen doorvoeren in zijn spelersselectie. Daartoe, maar liefst 12 spelers zullen naar verwachting Old Trafford verlaten.

De nieuwe baas zal proberen alle gebieden van zijn kant te versterken, waarbij de verdediging, het middenveld en de aanval allemaal veranderingen ondergaan.

Ten eerste zal hij advies inwinnen van interim-baas Ralf Rangnick, die als adviseur op Old Trafford zal blijven. Hij zou zijn aanbevelingen al aan de nieuwe manager hebben voorgelegd.

Omdat er duidelijk geld moet worden uitgegeven, heeft Ten Hag een overvloed aan transfervoorstellen ontvangen van de media. Om te beginnen was hij op dinsdag geadviseerd om Declan Rice te negeren en in plaats daarvan te focussen op een West Ham-teamgenoot.

Nu denkt de Nederlandse legende Marco van Basten dat Ten Hag er verstandig aan zou doen om Ziyech tot een van zijn eerste vangsten te maken.

Van Basten advies

Verschijnen als gast op Ziggo Sportlichtte Van Basten zijn redenering toe.

“Wat me nu te binnen schiet, is dat ik denk dat Ziyech, die al in Engeland speelt, een heel goede voetballer zou kunnen zijn in Manchester United voor Erik, ‘zei hij.

READ  "Het wordt een mooi project in de toekomst"

De Marokkaanse vleugelaanvaller kent Ten Hag goed omdat hij onder hem heeft gespeeld bij Ajax. Samen genoot het paar een succesvolle relatie, won de Eredivisie in 2019 en bereikte de halve finales van de Champions League in 2019.

Ziyech verhuisde vervolgens naar Chelsea in een deal van £ 35 miljoenmaar heeft zich nooit gevestigd als een vaste klant op Stamford Bridge.

Toen hij op dezelfde show verscheen, was Ten Hag er snel bij om de claims te bagatelliseren. Aandringen op speculatie hoort allemaal bij het werk, hij liet doorschemeren dat hij de tijd zou nemen om eerst zijn team te beoordelen.

“Dat was natuurlijk al zo bij Ajax”, zei hij. “Dat neem je in je op en dan moet je goed blijven werken met de kleedkamer en met de mensen binnen de club. Je moet goed analyseren en de juiste keuzes maken.”

Hakim Ziyech zou floreren onder Ten Hag bij Man Utd

De suggestie van Van Basten is verre van de slechtste. Als zodanig is het gemakkelijk in te zien waarom hij een zet voor Ziyech als een goede beschouwt.

De Marokkaanse ster speelde onder Ten Hag het beste voetbal uit zijn carrière, maar heeft het bij Chelsea niet gemakkelijk gehad.

Hij speelde dit seizoen 41 wedstrijden, waarvan er slechts 23 zijn begonnen. Dat is een indicatie dat hij weliswaar over de kwaliteit beschikt, maar niet helemaal het vertrouwen heeft van Thomas Tuchel.

Of Chelsea zou verkopen is ook een andere zaak. The Blues zouden het vreselijk vinden om een ​​topspeler te verliezen aan top-vier (en mogelijk titel) rivalen. Bovendien, met een deal die tot 2025 loopt, zou het serieus geld kosten om hem weg te prijzen.

Dat gezegd hebbende, heeft Ten Hag aanvallende versterkingen nodig. Mensen als Anthony Martial en Edinson Cavani zullen waarschijnlijk vertrekken. En het zou gemakkelijk zijn om je voor te stellen dat de lieve linkerpen van Hakim Ziyech zijn magie uitwerkt voor mensen als Cristiano Ronaldo om volgend seizoen een hoedvol doelpunten te maken.

Het is ook niet de eerste keer dat Ziyech het onderwerp is van transferspeculatie deze zomer. Sterker nog, Atletico Madrid overweegt naar verluidt ook een poging tot de 29-jarige vleugelspeler.

Ondertussen duiken er nieuwe twijfels op over het vertrek van Dean Henderson uit Old Trafford deze zomer. volgens de Transfer Gossip van woensdag.