juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Corre Energy, een Nederlands bedrijf, gaat naar Euronext Dublin

Corre Energy, een Nederlands energiebedrijf, is van plan 10 miljoen euro op te halen door nieuwe gewone aandelen te plaatsen en wil al haar aandelen toevoegen om te handelen op de Euronext-ontwikkelingsmarkt van Dublin.

Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, bouw en toekomstige activiteiten van gefaseerde ondergrondse opslagfaciliteiten voor hernieuwbare energie, evenals de productie en verkoop van groene waterstof.

Corre Energy bezit de exclusieve rechten op een portfolio van zoutgrotten voor ondergrondse energieopslag in Europa en werkt samen met projectpartners in Nederland en Denemarken.

Corey, dat momenteel in ontwikkeling is, zal hernieuwbare elektriciteit gebruiken om perslucht op te slaan in ondergrondse zoutgrotten en deze vervolgens te combineren met groene waterstof die is opgeslagen in gecombineerde grotten om de opwekking van energie te stimuleren.

Wanneer hernieuwbare elektriciteit lage kosten oplevert, comprimeert kernenergie de lucht in opslaggrotten, terwijl wanneer hernieuwbare elektriciteit laag is en de prijzen hoog zijn, kernenergie groene elektriciteit produceert.

Het is van plan inkomsten te genereren uit de verkoop van diensten voor het balanceren van de elektriciteitsmarkt en de overtollige productie van groene waterstof aan de industrie te verkopen.

Keith McCrane, CEO van Core Energy, zei dat de activiteiten van het bedrijf een belangrijke speler zullen zijn in het koolstofarm maken van energieopwekking door de industrie te faciliteren – brede opslag van hernieuwbare energie met productie en verkoop van groene waterstof.

“De twee grootschalige projecten van de groep bevinden zich in een vergevorderd stadium en we hebben aantrekkelijke pijpleidingen voor projecten in opdracht van de EU in Noord-Europa die oplossingen voor de energiebalans op lange termijn en een toenemend gebruik van hernieuwbare materialen zullen bieden”, zei de heer McCrane.

READ  De Nederlandse premier geeft de klimaatverandering de schuld van de overstromingen in Europa, aldus World News

“We zijn verheugd een notering in Euronext Dublin te vinden en bieden investeerders de mogelijkheid om deel te nemen aan deze opwindende ontwikkeling”, voegde hij eraan toe.