juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russell zegt ‘veel fouten’ in Nederlandse GP – maar teleurstelling toont Williams’ vooruitgang

Russell zegt ‘veel fouten’ in Nederlandse GP – maar teleurstelling toont Williams’ vooruitgang

George Russell geeft toe dat hij teleurgesteld is over zijn nederlaag bij Jantwood, nadat de back-to-back punten over een eerste ronde in België laten zien hoe ver Williams is gekomen.

Russell startte als 11e op het podium in Nederland, haalde hem gratis op met banden en maakte hem de leidende auto met de beste strategische positie. Russell werd echter buiten de punten gehouden omdat hij in de openingsfase achter Antonio Giovinci werd gepakt en een fout bij het ingaan van de greppel deed hem snel gaan en kreeg een penalty van vijf seconden.

Lees meer: ​​​​Waarom de bipolaire Pincher-beweging van Mercedes in Verstappen faalde in Sandwort

“Ik werd volledig aangevallen”, zei Russell. “Ik had Antonio anderhalve seconde voorsprong en ik wist dat we hem in deze race alleen konden verslaan als we hem bij de pitstops raakten. Ik overdreef het, maar uiteindelijk veranderde het onze race niet echt.

“Uiteindelijk zouden we als twaalfde zijn geëindigd als er geen versnellingsbakprobleem was, maar dan met een straf van vijf seconden [Lance] De toer zit er nu op. Er is dus geen snelheid aan het einde, maar ik zal dit weekend veel fouten namens mij zeggen.

Ik zal dit weekend veel fouten maken namens mij.

George Russell

“Maar in onze positie moeten we elke seconde 120% geven omdat we weten dat we geen auto voor punten hebben als we de rand in een bepaald gebied verlaten, maar als we blijven pushen, zijn we eruit gekomen als we alles tot het maximum verhogen.” Punten zoals in de laatste twee races.

READ  Nederlandse bevrijding geëerd in Grande Prairie

“Dus in onze positie zijn is een moeilijke balans, ik geniet, maar uiteindelijk zijn er hier niet genoeg weekenden.”

Hongarije en België bezorgden Russell in totaal 13 punten, maar met een versnellingsbakprobleem viel hij in de finale op Sandwort uit. Hoewel de recente overwinning hem nog enthousiaster maakte, nam de druk toe tot een punt waarop Williams nu 17 punten voorsprong heeft op de Alfa Romeo.

Hoogtepunten van de race: Verstappen wint alle actie van de eerste Nederlandse GB in 36 jaar in zijn eigen race

Russell maakte ook een tijdstraf tijdens de race en maakte een fout in de kwalificatie, die in Q2 . de lat raakte

“Als we aan het begin van het seizoen als twaalfde race hadden geëindigd, zouden we heel blij zijn geweest. En hier zijn we teleurgesteld. Natuurlijk zijn we aan het einde niet als twaalfde geëindigd, maar door een penalty waren we twaalfde of waarschijnlijk dertiende geëindigd. Dus ik denk dat dat de vooruitgang laat zien die we hebben gemaakt.

“Het hele seizoen hadden we bijna dezelfde raceauto, maar we hebben de lay-out echt verbeterd, hoe we als team werken en wat we achter de schermen doen. Zelfverzekerd voelen.

“Nu we deze grote punten hebben, denk ik dat we klaar zijn om een ​​beetje verder te gaan om het opnieuw te proberen, terwijl er een beetje druk was toen we eerder de kans hadden om dat punt te bereiken. Schroef.”

Lees meer: ​​6 winnaars en 6 verliezers uit het Nederlandse GB – Wie was er te voet bij Jantword?