mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse qualifier Boutique van de Sandschulf ging met de Canadese Lela Fernandez door naar de kwartfinales van de US Open.

De Nederlandse nummer 117 boutique Van de Jontsulf bereikte voor het eerst de kwartfinales van een grote competitie, met de Canadese Lela Fernandez na haar gigantische moordpartij op de US Open een dag voor haar 19e verjaardag.

Van de Chandelf bereikte de 11e plaats in de laatste acht van de US Open door de 11e geplaatste Diego Schwartzman te verslaan, terwijl Fernandez drievoudig hoofdkampioen Angelique Gerber versloeg en haar derde ronde overwinning behaalde op titelverdediger Naomi Osaka.

Van de Jontsulf ging nooit naar de Verenigde Staten voordat hij naar de laatste Grand Slam van 2021 kwam, en is nu de derde mannelijke kwalificatie die zo ver gaat in het Open-tijdperk.

“Ik denk dat niemand voor de wedstrijd had verwacht dat ik hier voor de kwartfinales zou komen”, zei hij.

Van de Chandsulf versloeg Schwartzman met 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1 om door te gaan naar de US Open.

De nummer één Ash Party van de wereld en titelverdediger Naomi Osaka werden uitgeschakeld in de loting voor vrouwen, terwijl de derde reekshoofd Stephanos Tsitsipas van de mannen en nummer vijf Andrei Rublev werden uitgeschakeld.

READ  Caskey-cruises; Lady Dutch verslaat Brookville | Sport

Van de Sandsulf voegt zich bij Nicholas Escut (1999) en Gilles Mல்லller (2008) als de derde kwalificaties om door te gaan naar de kwartfinales sinds de opening van het tijdperk in 1968.

Voorafgaand aan de US Open had Van de Sandsulf in negen jaar tijd slechts vijf ronden als professional gewonnen, waarbij hij het grootste deel van zijn tijd doorbracht in uitdagings- en kwalificatiewedstrijden.

De 25-jarige scoorde niet boven de 117 in de wereld en maakte geen verbetering in de tweede ronde, maar de run was niet verkeerd en Swartzman gaf toe dat hij geluk had om de wedstrijd naar vijf sets te duwen.

“Vandaag werkte zijn tactiek prima”, zei Argentinië.

“Misschien heb ik geluk gehad als derde en vierde [set] Hij speelde beter dan ik, want hij speelt nog steeds. “

Hoewel Swartzman en achtste geplaatste Caspar Root, die hij in de tweede ronde won, sterke tegenstanders zijn, wordt de taak van Van de Jonchulphin eindeloos moeilijk tegen de nummer 2 van de wereld, Daniel Medvedev.

Sinds 2019 versloeg de Russische finalist de als 24e gerangschikte Dan Evans met 6-3, 6-4, 6-3 in de vierde ronde en liet hij voor het derde jaar op rij geen set vallen op weg naar de kwartfinales.

Lela Fernandez schreeuwt en slaat op haar borst tijdens een tenniswedstrijd op de US Open.
Leila Fernandez heeft vier opeenvolgende wedstrijden gewonnen met hoofdwinnares Naomi Osaka en drievoudig slamkampioen Angelique Gerber.(

: AB Foto / John Minzilo

)

Elena Svitolina, de volgende tegenstander van Fernandes, het vijfde reekshoofd bij de vrouwen, moet nog een set laten vallen.

Net als Fernandez strijden de Oekraïners om hun eerste slam-titel en verslaan ze verschillende belangrijke winnaars Simona Halep om door te gaan naar de kwartfinales.

Na Halep met 6-3, 6-3 te hebben verslagen, bracht Svitolina tijdens de wedstrijd slechts vier uur en 48 minuten door op het veld, terwijl Fernandes acht uur out was en Rudlif een dubbelspel van twee uur speelde met de Nieuw-Zeelandse Erin.

De overwinning van Fernandez op Gerber uit Duitsland was de langste wedstrijd van het toernooi in twee uur en 15 minuten.

AB / ABC