mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wielernieuws: Tom Dumoulin keert terug met titel van vierde Nederlandse tijdrit

Tom Dumoulin heeft donderdag de vierde Nederlandse tijdrittitel uit zijn carrière in ontvangst genomen, wat een succes was op Trente.

De rit van Jumbo-Wisma domineerde de vochtige omstandigheden in de Nederlandse provincie, met een initiële tussentijd van 29,5 km/u.

Goyan Bowman van Jumbo-Wisma eindigde als derde, één minuut achter Dumoulin.

Ronde van Zwitserland

Tour de Choice: Bergen, tijdritten en Tom Dumoulin

04/06/2021 OM 06:20

“De hitte in het tweede deel begon een rol te spelen, mijn benen werden een beetje moe. Het was hard werken”, zei Dumoulin over zijn hit. “Maar na een week racen in Zwitserland herstelde ik me goed.

Ik heb een goede tijdtest gedaan. Als ik een paar jaar geleden deze keer bij het onderzoek betrokken was geweest, zou ik ook heel blij zijn geweest. Ik ben dicht bij mijn goede vorm.

Dumoulin kondigde in januari van dit jaar zijn afscheid van de sport aan en stopte met de training van Jumbo-Wisma vanwege een depressie.

Maar in de zomer van 2017 kondigde de wereldkampioen zijn komst in mei aan, een groot gezicht voor Olympisch goud in Tokio deze zomer.

“In Zwitserland [during his break] Het werd elke dag een beetje beter en ik begon steeds meer races leuk te vinden”, aldus Dumoulin. Ik bleef dat gevoel houden. Ik ben erg blij met de titel van vandaag. Het was echt een overwinning tegen mij.

“Teruggaan naar mijn oude staat is niet gemakkelijk, maar geleidelijk gaat het beter.

“Deze kilometers op de tijdritfiets zijn heel belangrijk voor de Olympische Spelen. Mijn basis moet wat stabieler. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Rondreis in Italië

‘Ik moest Brailsford stiekem ontmoeten in de supermarkt’ – Wiggins bij Team Sky Move

11/05/2021 OM 13:44