oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eurobio Scientific koopt Nederlands transplantatiediagnostisch bedrijf GenDx voor €135 miljoen

De in Nederland gevestigde startup die moleculaire diagnostische kits aanbiedt Genoomdiagnostiek (GenDx) is overgenomen door het in Parijs gevestigde Eurobio Scientific voor 135 miljoen euro. De overname zal leiden tot de oprichting van een stichting ter ondersteuning van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van transplantatie.

GenDx zal zijn activiteiten voortzetten in zowel het hoofdkantoor in Utrecht als in het Noord-Amerikaanse kantoor in Chicago. De GenDx-portfolio zal worden voortgezet en ondersteund door het bestaande volwassen verkoop- en wereldwijde distributienetwerk.

Het Nederlandse humaan leukocytenantigeen (HLA) typeringsbedrijf, dat patiënten en donoren matcht voor beenmerg- of navelstrengbloedtransplantaties, is gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek. Het werd opgericht in 2005 en richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van analyse- en analysesoftware voor transplantatie- en begeleidende diagnostiek.

Wietse Mulder, mede-oprichter en CEO van GenDx zei: “Eurobio is een goed huis voor GenDx om de steun van onze klanten op het gebied van transplantatiediagnostiek te verzekeren en om af te stemmen op ons wereldwijde distributienetwerk. Bovendien zullen onze medewerkers hierdoor hun uitstekende werk kunnen voortzetten op het gebied van R&D, operaties, logistiek, regelgeving, verkoop, marketing, ondersteuning en, belangrijker nog, onze gerenommeerde educatieve activiteiten.”

Eurobio Scientific bezit een brede en gediversifieerde portfolio van producten in vier gespecialiseerde gebieden, waaronder transplantatie, infectieziekten, biowetenschappen en kanker.

READ  Galway Sea Scouts vertegenwoordigen Ierland op het Dutch National Sea Scout Festival