april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom Nederlandse soldaten in het legerkamp van Indiana waren

INDIANAPOLIS (AP) — Voordat drie Nederlandse soldaten werden doodgeschoten, waarvan één dodelijk, in het centrum van Indianapolis, trainden ze in een militair kamp in het zuiden van Indiana waar internationale soldaten zeer gespecialiseerde stedelijke gevechtssimulaties binnengaan die ze in hun eigen land misschien niet zouden kunnen krijgen.

Simmie Poetsema, 26, werd maandag geïdentificeerd als de soldaat die zaterdag aan zijn verwondingen stierf bij de schietpartij buiten een Hampton Inn waar de mannen verbleven. De twee andere soldaten hebben verwondingen die volgens functionarissen naar verwachting niet levensbedreigend zijn.

Maar de politie heeft maandag geen aanvullende informatie vrijgegeven over de omstandigheden van de schietpartij. Er zijn geen arrestaties aangekondigd.

Voor de schietpartij, waarvan de politie zei dat ze na een ongeregeldheid kwam, was de mannenzaak ongeveer een uur naar het zuidoosten – in het Muscatatuck Urban Training Center.

WAAROM TREINEN IN INDIANA?

Buitenlandse soldaten gaan vaak naar militaire faciliteiten in de Verenigde Staten die het “onvoorspelbare realisme” van situaties op het slagveld nabootsen in een omgeving die een soldaat zou tegenkomen.

In Muscatatuck, waar de drie leden van het Nederlandse Commandokorps die bij de schietpartij betrokken waren, trainden, “is alles in de stad en het omliggende terrein, inclusief de mensen, ‘in het spel'”, zegt de website.

Het is een complex van 405 hectare dat hypergerichte training uitblinkt in land, lucht, water, technologie en ruimte.

Mark Cancian, een senior adviseur bij het Centrum voor Strategische en Internationale Studies en een gepensioneerde marinier kolonel, zei dat Muscatatuck “in wezen een kleine stad” is voor gevechtstraining. Amerikaanse bondgenoten met troepen uit landen zonder de capaciteit voor dergelijke faciliteiten kunnen leren in een omgeving dat repliceert degene waarin ze konden vechten, zei hij.

READ  Beste West Coast Coffee Chain Dutch Brothers opent twee nieuwe TFW-locaties

“Europeanen hebben dat soort dingen”, zei hij, maar Amerikaanse faciliteiten zijn “meer uitgebreid, deels omdat we meer geld hebben, en waarschijnlijk omdat we meer ruimte en grotere troepenmacht hebben.”

WAT IS PRECIES BIJ MUSCATATUCK?

Het Muscatatuck-complex was sinds de jaren 1920 een door de staat beheerd centrum voor mensen met ontwikkelingsstoornissen, met op een gegeven moment meer dan 2.000 inwoners voordat het door de staat werd gesloten. De National Guard van Indiana nam vervolgens de site in 2005 over.

Militaire functionarissen zagen de campus van meer dan 60 gebouwen, negen mijl aan wegen en meer dan een mijl aan tunnels – in een landelijke omgeving geïsoleerd van nabijgelegen gemeenschappen – als een ideale plek om een ​​stedelijk gebied na te bootsen voor militaire training, inclusief chemische of biologische aanvallen .

“Onze primaire bedoeling is om realistische, stedelijke scenario’s te simuleren door middel van echte en virtuele training voor first responders die betrokken zijn bij terrorismebestrijdingsoperaties”, zei toenmalig adjudant-generaal van de Indiana Guard, Martin Umbarger, bij de aankondiging van de oprichting van het Muscatatuck-centrum in 2004.

De National Guard van Indiana zei in een verklaring dat het centrum wordt gebruikt voor training door het ministerie van Defensie “evenals door andere bondgenoten”. Een woordvoerder heeft niet gereageerd op een interviewverzoek.

Die materialen beschrijven een trainingsomgeving die een stad nabootst – met een ziekenhuis van vijf verdiepingen, een olieraffinaderij, een kolengestookte stoomcentrale en vele andere functies – evenals stukjes infrastructuur die in een oorlogsgebied kunnen worden gevonden, zoals zoals neergestorte vliegtuigen, doorzoekbare ‘puingebouwen’, een ingestorte parkeergarage en een ingestorte railbok.

READ  Klimaatgroep klaagt KLM aan wegens 'greenwashing'-advertenties | Luchtvaartindustrie

WAAROM WAREN DE SOLDATEN WEG VAN DE BASIS?

Het Muscatatuck-centrum maakt deel uit van een grotere installatie genaamd Atterbury-Muscatatuck die 36.000 hectare beslaat, inclusief enkele accommodatiemogelijkheden. Het is niet duidelijk of de Nederlandse militairen tijdens hun opleiding op de installatie verbleven. ____

Associated Press-schrijver Tom Davies in Indianapolis heeft bijgedragen aan dit rapport. Arleigh Rodgers is lid van het korps voor het Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative. Report for America is een nationaal serviceprogramma zonder winstoogmerk dat journalisten in lokale redactiekamers plaatst om te rapporteren over geheime kwesties. Volg haar op Twitter op https://twitter.com/arleighrodgers

Copyright 2022 The Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.