juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vakantiegangers moeten zich beter voorbereiden op een ramp: Rode Kruis

Het Rode Kruis wil dat vakantiegangers beter voorbereid zijn op noodsituaties die zich tijdens hun vakantie kunnen voordoen. De organisatie zegt op basis van eigen onderzoek dat Nederlandse toeristen vaak niet weten hoe ze moeten handelen bij natuurrampen.

Van de ruim duizend mensen die zij in het onderzoek ondervroegen, wisten drie op de vijf niet met welke instantie contact moest worden opgenomen in geval van nood. Ongeveer een vijfde weet hoe ze contact moeten opnemen met de alarmcentrales.

Ongeveer 17 procent zei dat ze tijdens hun vakantie de afgelopen vijf jaar extreem weer of een natuurramp hadden meegemaakt. Bijna de helft zei dat de mogelijkheid van natuurrampen hun keuze voor een vakantiebestemming beïnvloedt. Een veel voorkomende reden hiervoor is volgens het Rode Kruis dat ze geen enkel risico willen nemen over hun gezin.

Het Rode Kruis adviseert vakantiegangers het nieuws en reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor hun bestemming te volgen. “Ook kan het nuttig zijn om een ​​evacuatietas te overwegen met daarin belangrijke documenten zoals een paspoort en verzekeringskaart”, aldus de hulporganisatie.

Het Rode Kruis heeft op zijn website tips staan ​​over hoe om te gaan met aardbevingen, overstromingen, zware stormen of extreme hitte. Advies om op je plek te blijven en niet te rennen tijdens een aardbeving. Indien mogelijk moeten mensen onder een stevige tafel of bureau blijven.

Ook is autorijden of lopen in water tijdens overstromingen gevaarlijker dan verwacht. In het geval van een tyfoon is het beter om flessen met water te vullen, indien nodig de badkuip te vullen, te wassen en te laten zinken met water om te wassen.

READ  Een derde van de Nederlanders houdt niet van wolven in Nederland