juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vrijwilliger van het Nederlands Internationale Legioen gedood in actie

Vrijwilliger van het Nederlands Internationale Legioen gedood in actie

Verschillende Nederlandse media meldden op 31 mei, onder verwijzing naar hun bronnen, dat een andere Nederlandse vrijwilliger was vermoord nabij Sasiv in de Donetsk-oblast in het oosten van Oekraïne.

Dat melden Nederlandse media ADVERTENTIE En NU.nl. Zijn lichaam werd vervolgens naar Nederland gebracht.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zei dat het op verzoek van familieleden niet publiekelijk commentaar gaf op het incident. “Omdat ze zo min mogelijk publiciteit over de zaak willen.”

Dit was niet het eerste Nederlandse slachtoffer tijdens de oorlog. Op 4 mei 2022 komt een 55-jarige Nederlandse vrijwilliger ging dood Van artillerievuur op Molotova nabij de stad Charkov in het noordoosten van Oekraïne. In september van dat jaar werd een 27-jarige Nederlander gedood tijdens gevechten aan de kant van Oekraïne.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken beschikt niet over statistieken over het totale aantal Nederlanders dat tijdens de oorlog is omgekomen. “Er is altijd geen contact met familieleden en daardoor zijn wij er niet bij betrokken.” Een woordvoerder zei.

In de praktijk melden Nederlanders die ervoor kiezen om voor Oekraïne te vechten dit niet bij het ministerie.

Vrijwilligers van het Internationale Legioen

Over de deelname van Nederlandse vrijwilligers aan het Internationale Legioen is over het algemeen weinig bekend. In februari 2023 gaf een van de vrijwilligers een anoniem interview aan persbureau Telegraaf.

Tijdens dit interview merkte de vrijwilliger op: “We bevinden ons in een moeilijke situatie; We zijn Kan niet vertrekken vanwege voortdurende druk van Russische troepen.

“Het is een hel hier (…) Russische strijdkrachten Er zijn In groepen komen ze naar ons toe. We hebben gisteren veel mannen verloren, twee Polen en een Amerikaan. Gelukkig verliezen ze meer”, zei de vrijwilliger.

Hij zei ook dat hij een vrijwilliger was “Het grote onrecht dat Rusland een soeverein land als Oekraïne heeft aangedaan, maakt mij woedend. Dit is mijn manier om de burgers van Oekraïne te helpen.

Lees verder:

Sluit deze pagina. Of je kunt lid worden van onze community en ons helpen meer van dit soort dingen te maken.
Omdat wij geloven in de kracht van vrije informatie, houden wij ons rapport open en toegankelijk voor iedereen. Daarom is ons kleine, kosteneffectieve team afhankelijk van de steun van lezers zoals jij om tijdig nieuws, kwaliteitsanalyses en verslaggeving ter plaatse te leveren over de Russische oorlog tegen Oekraïne en de strijd van Oekraïne om een ​​democratische samenleving op te bouwen. Met een beetje kom je al een heel eind: voor de prijs van een kopje koffie per maand kun je helpen bruggen te bouwen tussen Oekraïne en de rest van de wereld, mede-schepper worden en stemmen over welke onderwerpen we hierna moeten bespreken. . Word een gastheer Of kijk naar andere opties Steun.
Word beschermheer!

READ  Mijn Le Creuset verslaat alle andere Nederlandse ovens die ik heb geprobeerd en is nu $ 150 korting