juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vliegtuigbemanning kustwacht evacueert gewonde bemanningslid 92 mijl naar Dutch Harbor

Vliegtuigbemanning kustwacht evacueert gewonde bemanningslid 92 mijl naar Dutch Harbor

18 maart 2022

Een reddingszwemmer van de kustwacht daalt af naar het verwerkingsschip America’s Finest om een ​​bemanningslid te evacueren 92 mijl ten noordwesten van Dutch Harbor, Alaska, 17 maart 2022. Videobeeld van de kustwacht.

Een gewonde bemanningslid op het 862 voet lange verwerkingsschip America’s Finest werd door de kustwacht overgevlogen naar Dutch Harbor, Alaska, in een gecoördineerde operatie met inbegrip van een helikopter van de kotter Alex Haley.

Wachtstanders van het commandocentrum van het Coast Guard 17th District in Juneau ontvingen om 2.30 uur een verzoek om medische evacuatie van de America’s Finest, waarin stond dat het bemanningslid ernstig voetletsel had opgelopen 20 mijl ten westen van St. George-eiland.

Terwijl de America’s Finest op weg was naar Dutch Harbor, coördineerde het commandocentrum de lancering van de Haley’s HH-65 Dolphin helikopterbemanning en een HC-130 Hercules-langeafstandsvliegtuig van de kustwacht vanaf Air Station Kodiak om de operatie te ondersteunen.

Het vliegtuig kwam samen boven de America’s Finest, ongeveer 150 kilometer ten noordwesten van Dutch Harbor, en de helikopterbemanning hees de gewonde man om 12:52 uur. De patiënt werd naar Dutch Harbor gevlogen en opgevangen door het medische noodpersoneel van LifeMed.

“Zoveel mensen hebben bijgedragen aan het succes van deze zaak”, zei onderofficier 1e klas First Jeffrey Dickey, een wachter bij het commandocentrum van het 17e district, in een verhaal van de redding die door de kustwacht werd vrijgegeven.

“Dankzij de communicatie en voortdurende samenwerking tussen America’s Finest, Alex Haley, het personeel van het commandocentrum en de vliegtuigbemanningen konden we deze persoon naar een hoger niveau van zorg brengen.”

Het weer op het moment van het hijsen omvatte 30 mph wind met windstoten tot 40 mph en 15 voet zeeën, met zware ijskoude spray.

READ  Bespaar $ 130 op een Le Creuset Dutch Oven tijdens de Midzomer Sale van Sur La Table