juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verbiedt vluchten naar Hong Kong;  Nederlands rapport aantal besmettingen met coronavirus;  Het Omigron-virus verspreidt zich over de hele wereld

Verbiedt vluchten naar Hong Kong; Nederlands rapport aantal besmettingen met coronavirus; Het Omigron-virus verspreidt zich over de hele wereld

HONG KONG: Hong Kong, het Aziatische financiële centrum, heeft woensdag vluchten uit acht landen verboden als onderdeel van strenge nieuwe viruscontroles, waarbij Omigron-explosies uit de hand lopen van Europa naar de Verenigde Staten.

De nieuwe variant van het coronavirus verspreidt zich snel over continenten, waarbij regeringen zich haasten om vaccinboosters vrij te geven en de gezondheidsstelsels te verbeteren naarmate het aantal infecties nieuwe hoogten bereikt.

Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Australië hebben de afgelopen dagen recordaantallen bekend gemaakt, terwijl China twee steden sloten heeft opgelegd en massale rechtszaken heeft vrijgegeven aan miljoenen, aangezien Peking zijn “nul Govt”-beleid voor de winter verdubbelt. Olympisch.

De president van Hong Kong, Gary Lam, heeft aangekondigd dat hij bars en sportscholen in Hong Kong zal sluiten en diners zal annuleren na de ontdekking van Omicron in het International Business Center. Deze beperkingen zijn de laatste economische klap voor een stad die het aantal zaken laag houdt, maar inwoners met strikte grensbeperkingen worden afgesneden van de rest van de wereld.

Net als het vasteland van China handhaaft Hong Kong enkele van ’s werelds zwaarste controles – waaronder weken van isolatie, gerichte sluizen en massale invallen. Dinsdagavond waren er 114 Omigron-gevallen geregistreerd in de stad, met een kleine uitbarsting van de gemeenschap tegen stewardessen van Cathay Pacific die tot recente sancties leidden.

Lam zei dat gezondheidsfunctionarissen vrezen dat de spanning zich stilletjes over de gemeenschap verspreidt. Vluchten naar Australië, Canada, Frankrijk, India, Pakistan, de Filippijnen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten worden de komende twee weken verboden.

READ  Nederlandse sekswerkers krijgen nieuwe online tool om geweld te signaleren - Science & Tech

Hong Kong heeft een cruiseschip besteld met 3.700 mensen terug naar de haven voor tests, van wie negen in nauw contact stonden met Omigron-patiënten. In het noorden van de Chinese stad Zhengzhou werden woensdag minstens 12 miljoen inwoners bevolen om Kovit-19-tests te ondergaan nadat 11 Omicron-gevallen waren ontdekt.

De centrale stad is gedeeltelijk afgesloten, fuseert met miljoenen meer in de naburige steden Xi’an en Yuzo, en leeft onder huisvestingsbevelen. Maar het aantal gevallen van Xian was woensdag op een historisch dieptepunt en functionarissen zeiden dat de uitbarsting “onder controle was gebracht”.

“De epidemie vertoont een neerwaartse trend”, zegt Ma Guangui, adjunct-directeur van de gezondheidsautoriteit in de provincie Shanxi. Sinds Kovit-19 voor het eerst in het land verscheen in 2019, met strikte grenscontroles en doelvergrendelingen, heeft China vastgehouden aan zijn strikte aanpak om Kovit-gevallen te brandmerken zoals ze verschijnen.

Maar minder dan een maand voor de Olympische Spelen heeft een reeks kleine explosies in het hele land de strategie onder druk gezet. De “zero govt”-benadering is in strijd met de strategie die wordt gebruikt door veel westerse landen die ervoor hebben gekozen om met het virus te leven in plaats van terug te keren naar strikte controles.

Het meer lakse beleid heeft geleid tot een explosie van het aantal gevallen in het Westen, met meer dan een miljoen dagelijkse gevallen gemeld in de Verenigde Staten op maandag. Op dinsdag overtrof Groot-Brittannië voor het eerst 200.000 gevallen, Australië bijna 50.000 en Frankrijk 270.000, waarbij alle drie de landen hun vorige records gemakkelijk overtroffen.

READ  Schelstraete's Junior Ride Gregwaard Verkocht aan Nederlandse Jeugdruiter

President Emmanuel Macron heeft gewaarschuwd dat hij van plan is het leven van mensen in Frankrijk die nog niet zijn gevaccineerd, moeilijker te maken door de toegang tot belangrijke aspecten van het leven te beperken. De regering probeert wetgeving in te voeren om vaccinatie verplicht te stellen voor culturele activiteiten, zoals het gebruik van intercity’s of naar een hotel gaan, en het uitlokken van een terugslag bij degenen die zich verzetten tegen overheidsopdrachten.

Het vaccinbeleid heeft tot verdere verontwaardiging geleid in Australië, waar Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, een medische vrijstelling heeft gekregen om deze maand deel te nemen aan de Australian Open.

Toernooivoorzitter Craig Dyley zei dat de huidige kampioen “geen speciale aanbieding” had. Maar Stephen Burns, een voormalig vice-president van de Australian Medical Association, zei dat het een “vreselijke boodschap” stuurde naar mensen die probeerden de verspreiding van het virus te stoppen.

“Het kan me niet schelen hoe goed een tennisser hij is. Als hij weigert zich te laten vaccineren, mag hij niet naar binnen”, zei Burnice op Twitter. Ondertussen is er woensdag in Nederland een groot aantal gevallen van het coronavirus gemeld. Op één dag, met 24.590 positieve tests, zei de nationale gezondheidsautoriteit van het land.

Het nieuwe record overtrof het aantal van 23.713 dat op 24 november was geregistreerd, aldus het National Institute for Public Health, waarbij de zeer besmettelijke Omigran-variant nu de meerderheid van de gevallen uitmaakt.

Ondanks de snelle toename van infecties als gevolg van de Omigran-stam, blijft het aantal ziekenhuisopnames echter dalen, aldus gezondheidsfunctionarissen. Ongeveer 13 patiënten zijn de afgelopen 24 uur opgenomen op de intensive care, het laagste aantal sinds oktober.

READ  Nederlandse politie ontbond duizenden demonstraties tegen vergrendelingsactiviteiten

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntendistributie (LCPS) voegde toe dat er nu 449 coronapatiënten op de intensive care liggen, 15 minder dan dinsdag. Maar LCPS waarschuwde dat een snelle toename van infecties later in de maand gevolgen kan hebben voor het aantal ziekenhuisopnames.

“De effecten zijn nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat de instroom van nieuwe patiënten in januari met de helft zal stijgen”, aldus het LCPS. Nederland heeft momenteel een van de strengste anti-virusmaatregelen, waarbij alle essentiële winkels, restaurants, bars en uitgaansgelegenheden tot 14 januari gesloten zijn. Nederlandse scholen gaan echter op 10 januari weer open, maar universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs zijn gesloten en beperkt tot online onderwijs.