De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vijnaltham, Wehorst en Dumfries scoren 3-2 voor Nederland

UEFA Euro 2020: Volledige beveiliging | Puntentabel | Tafel | Resultaten

Michael Grigoritz en Marco Arnadovic versloegen Oostenrijk met 3-1 na de schokkende annulering van het doelpunt van Stephen Leiner door Goran Pandey uit Noord-Macedonië in het Nationale Stadion in Boekarest. Dit is de eerste overwinning van Oostenrijk op een groot voetbaltoernooi in 31 jaar en de eerste op het EK.

Engeland vs Kroatië

Raheem Sterling zette zijn wedstrijd voort toen Engeland Kroatië met 1-0 versloeg op Wembley op zondag. EuroBean Championship met succes voor het eerst in negen pogingen.

Sterling was een verrassende starter na een vlak einde van het binnenlandse seizoen, maar de favoriet van manager Gareth Southgate versloeg het schot van de 61e minuut na het uitstekende werk van Calvin Phillips om een ​​einde te maken aan een persoonlijke droogte die Engeland’s vorige drie grote toernooien had geteisterd. .

Op een bloedhete dag begon Engeland sterk, verloor een tijdje de weg, maar herwon de controle toen Kroatië er niet in slaagde een schot te maken, waardoor de thuisploeg een vroege voorsprong kreeg in Groep D, waar ook Schotland en Tsjechië bij waren.

Het drama en het gevaar van de halve finales van het WK 2018 van de teams die door Kroatië hebben gewonnen, zit niet in deze wedstrijd en de nederlaag van zondag was geen ramp voor hen, want het was een gelijkspel, maar het was een overwinning die het moreel van Engeland een boost gaf toen ze in 1966 opnieuw vertrokken op zoek naar hun eerste titel.

Gebrul door een rustig publiek van 22.500 – een kwart van Wembley’s vermogen – begon Engeland met heldere bedoelingen en oefende grote druk op het publiek uit en hield ze diep op hun helft.

READ  Nederlandse steden overwegen biometrische controles om de stijgende paspoort- en ID-fraude een halt toe te roepen

Bill Foden, van zijn gebleekte haar Paul Casco Euro 96, sneed vanaf de rechterkant en rolde een laag schot langs Dominic Livakovic dat hen een droomstart gaf, maar Josco keek met pijn toe hoe het van de paal terugkeerde na een klein vertrek van Guardiola’s teen.

Phillips, die de hele middag onder de indruk was, blokkeerde een schot van 25 meter, maar in plaats van het starttempo te volgen, verloor Engeland de weg.

Het klassieke middenveldtrio van Kroatië, Mato Kovacic, Luka Modric en Marcelo Prosovic, begon rond de bal aan te vallen en terwijl de zon onderging, verlieten snelheid en energie het spel.

Toen Engeland zichzelf eindelijk schudde en Phillips door de achterverdediging dreef, twee blokken rijdend en de bal efficiënt spelend in het pad van Sterling, onder druk, was genoeg om de bal naar huis te draaien.

Sterling was de hele dag levendig en vierde enthousiast zijn eerste grote wedstrijddoelpunt, hoewel hij 13 minuten later een tweede doelpunt had moeten toevoegen, maar zwaar op de lat stond.

Kroatië moest toen wat meer ambitie tonen en gooiden hun aanvallende tegenhangers van zich af, maar hoewel de verdediging van Engeland soms wat wankel leek, waren er enkele kansen op een gelijkspel.

Schotland en Tsjechië spelen een eendaags spel met seks in Glasgow, Kroatië, voordat Engeland vrijdag hun Groep D-campagne op Wembley verwelkomt.

Nederland vs Oekraïne

Oekraïne-manager Andrei Shevchenko zei zaterdag dat zijn team zou proberen de juiste balans te vinden tussen aanval en verdediging in de openingswedstrijd van het EK 2020.

READ  De Nederlandse rabbijn trad af na vergelijking van overheidsactiviteiten en nazisme

Oekraïne, 24e gerangschikt in de wereld, neemt het op tegen het nieuw leven ingeblazen Nederlandse team op de 16e plaats, terugkerend naar een grote wedstrijd na het missen van het laatste EK in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland.