juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Gaal streeft naar wereldkampioenen – krant

Den Haag: Louis van Gaal heeft gezegd dat het zijn ambitie is om met Nederland het WK te winnen nadat hij voor de derde keer de bondscoach is geworden.

De 70-jarige nam de taak van het najagen van zijn eigen dromen niet op zich, maar Frank de Boer nam na het EK ontslag en hielp het Nederlandse voetbal uit de problemen na de kwalificatie voor het WK volgende maand.

“Ik heb dit niet voor mezelf gedaan, maar ik doe het om het Nederlandse voetbal te helpen. Ik heb altijd alles gedaan om het Nederlandse voetbal te helpen. Ik moet ze heel erg bedanken, ze bedanken voor de status die ik als coach heb”, aldus Van Gaal. .

De Nederlandse voetbalbond zei kort voor het WK van volgend jaar in Qatar een seniorencoach te hebben benaderd omdat ze vonden dat ze werkervaring nodig hadden.

“Als ik een Nederlandse voetbalbond was, zou ik ook zijn benaderd. Wie anders had het kunnen doen?”, vroeg Van Gaal op zijn eerste persconferentie na zijn aanstelling.

“Het lijkt misschien een beetje melodramatisch, maar ik denk dat de ervaring zo belangrijk is nu we geen tijd hebben.”

Van Cal zal anderhalve dag bij zijn team zijn voor de eerste wedstrijd tegen Noorwegen in Oslo op 1 september, gevolgd door Montenegro in Eindhoven op 4 september en Turkije in Amsterdam op 7 september.

Het team van Van Gaal staat momenteel tweede in Groep ‘G’, één punt achter leider Turkije, en hij heeft al prioriteit gegeven aan een 25-koppige selectie voor de 25-koppige sportschool.

READ  LEMS patiëntrapportgegevens vinden betrouwbare, Nederlandse dossieranalyse

“We moeten het onmiddellijk bereiken. Dat kan niet zonder gekwalificeerde spelers”, zei hij.

In zijn gesprekken met de spelers bleef Van Kal niet in het tegenvallende EK 2020, waar Nederland in de 16e ronde werd uitgeschakeld door Tsjechië. “Ik heb het niet over het verleden, het is totaal oninteressant. We spraken over de toekomst’, zegt hij.

De Boer kreeg harde kritiek omdat hij op het EK niet speelde met een systeem van vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers, gedrild in Nederlandse spelers variërend van landelijke jeugdteams tot de legendarische Ajax Academy. Tot nu toe heeft hij de wens uitgesproken voor het systeem, maar heeft hij geen beloftes gedaan dat hij het zal gebruiken. Op het WK van 2014 schakelde hij met succes tussen organisaties en spelers, waardoor hij een reputatie kreeg als een uitstekende tacticus.

“Ik vraag het altijd aan mijn spelers, ja, maar ik kijk naar de kwaliteiten van een tegenstander, ik kijk naar de kwaliteiten van mijn eigen team, daar pas ik een systeem op aan”, zei hij.

Vijf jaar na zijn vertrek bij Manchester United in 2016 nam de zelfverzekerde Van Cal niet veel tijd om zijn netelige relatie met de media te hervatten, op een vraag na over het boycotten van het WK vanwege mensenrechtenschendingen in Qatar.

Maar toen hem werd gevraagd naar de Covit-19-vaccins, zei hij dat hij vindt dat alle spelers moeten worden gevaccineerd en dat hij daarmee de belangen van het team boven hun eigen overtuigingen plaatst.

Van Gaal slaagde er met zijn eerste periode niet in om Nederland te kwalificeren voor het WK 2002, maar in 2014 in Brazilië bracht hij Nederland naar de derde plaats.

READ  "Roep eerst je eigen Nederlandse fans op!"- F1 Twitter bestempelt Max Verstappen als hypocriet voor het plaatsen van een bericht tegen online misbruik

“Het was een eer om in 2000 tot coach te worden benoemd. Het was een eer om in 2012 opnieuw te dienen, maar nu is het nog eervoller”, zei hij.

Nederland bereikte drie WK-finales in 1974, 78 en 2010 en verloor ze allemaal. Ze wonnen het EK 1988.

Dawn, uitgebracht op 18 augustus 2021