juli 27, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UKAF Women maakt een einde aan vijf jaar wachten op het winnen van de President's Cup tegen de Nederlandse strijdkrachten

England Armed Forces Women won de President's Cup na een 3-0 overwinning op de Nederlandse strijdkrachten bij Sporting Khalsa FC.

Het was de eerste overwinning van de UKAF Women's President's Cup sinds 2019.

De Nederlanders kwamen als titelverdediger met het oog op het meenemen van de President's Cup-trofee voor nog een jaar naar Nederland.

Oranje bezorgde UKAF een uitdagende eerste helft, waarbij doelman Jaime-Lee Bamford meerdere keren enkele Nederlandse schoten op doel moest blokkeren.

De UKAF kreeg een aantal gemiste kansen in het strafschopgebied, maar toen de rust naderde sloeg RAF-ster Pip Wilson de bal in het net en bezorgde de thuisploeg in de tweede helft een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon net als de eerste helft, waarbij de teams wederom geen duimbreed toegaven.

Na de impasse brak Libby Dixon door de Nederlandse verdediging en bezorgde UKAF een 2-0 voorsprong.

Minuten later en in de laatste momenten van de wedstrijd volgde Jade Pero met een eigen doelpunt om de voorsprong van UKAF uit te breiden naar 3-0 en UKAF de overwinning van de President's Cup te garanderen.

Bij het laatste fluitsignaal maakte de UKAF een einde aan het vijf jaar durende wachten en ging de terugreis naar Nederland met lege handen tegemoet.

De overwinning van de UKAF Women komt nadat de Royal Air Force Men eerder op de dag de Nederlandse Luchtmacht versloegen.

Ze richten hun aandacht nu op een uitwedstrijd in Duitsland, waar ze op 8 juni de Duitse Bundesliga spelen.

READ  Nederlandse Europarlementariër noemt illegale spyware 'een ernstige bedreiging voor de democratie' | Europese Commissie