juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op Schiphol komt één persoon om het leven nadat KLM Cityhopper ontspoort

Op Schiphol komt één persoon om het leven nadat KLM Cityhopper ontspoort

Onderzoekers ter plaatse. Foto: Michael Van Bergen ANP

De Nederlandse Onderzoeksraad doet onderzoek naar de dood van een man die overleed nadat hij betrapt werd in de draaiende motor van een KLM Cityhopper.

De NOS meldde dat het incident plaatsvond toen het vliegtuig op het punt stond te vertrekken naar Billund in Denemarken en dat er meerdere passagiers getuige van waren.

Het was nog niet duidelijk of het incident een ongeluk was, maar ambtenaren vertelden de omroeporganisatie dat zelfmoord niet was uitgesloten. Ze gaven geen details over het slachtoffer en zeiden niet of het een luchthavenmedewerker of een passagier was.

Volgens de Telegraaf is er mogelijk iemand op de motor gesprongen terwijl de bemanning aan boord veiligheidsinstructies gaf. “Er was een verschrikkelijk lawaai en er was veel rook”, aldus de krant.

AD zei dat het incident een “enorme impact” had op de bemanning.

Minister van Infrastructuur Mark Harpers zei op sociale media dat zijn gedachten uitgingen naar de familieleden van het slachtoffer en degenen die er getuige van waren.

De KLM Cityhopper zal 88 tot 132 passagiers vervoeren, samen met kleinere vliegtuigen van de Braziliaanse fabrikant Embraer.

Ongevallen Schiphol Society
Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

Zonder de genereuze steun van onze lezers zouden wij de Nederlandse nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis houden. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van de zaken die u belangrijk vindt en krijgt u dagelijks een overzicht van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

READ  Deze dieren versloegen de markt!