juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken zoekt dekking in schuilkelder in Kiev tijdens raketaanval

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra zocht met zijn voltallige delegatie dekking in een schuilkelder in de Oekraïense hoofdstad Kiev. De luchtalarmsirenes gingen af ​​tijdens zijn bezoek aan de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne. Er werd een doffe knal gehoord.

Toen de delegatie na het bezoek aan de Veiligheidsraad in de auto zat, kregen ze opnieuw een signaal dat er raketten onderweg waren. Toen werd besloten om naar de opvang te gaan. Nog voordat de schuilkelder was bereikt, waren er opnieuw explosies te horen.

Een lid van de delegatie verklaarde dat er een bevestigde raketaanval in het gebied was. Mogelijk was een deel van de elektriciteitsinfrastructuur het doelwit van de aanval. Volgens de burgemeester van Kiev werden woonwijken getroffen door raketten.

Het laat eens te meer zien tot welke “criminele daden” de Russische president Vladimir Poetin in staat is, zei Hoekstra. “Er is maar één antwoord hierop en dat is Oekraïne blijven steunen”, zei hij.

Volgens de verslaggever ging het leven op straat tijdens de luchtaanval gewoon door. Het verkeer bleef rijden en het leek erop dat niet veel mensen richting de schuilkelder trokken.

Het is niet duidelijk of Hoekstra later op dinsdag nog een ontmoeting heeft met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Oorspronkelijk was er een bijeenkomst gepland.

Het is de tweede keer sinds het begin van de oorlog in februari dat Hoekstra Kiev bezocht. Toen hij daar in mei was, moest hij ook nog een schuilkelder in vanwege een luchtalarm. Er waren toen echter geen explosies. Tijdens dat bezoek was hij een deel van de reis bij zijn Duitse tegenhanger, Annalena Baerbock.

READ  Nederlandse legende 'hinderd door' Man Utd-transfer omdat twijfels nog steeds giftige impact verhullen