juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tata Steel verduidelijkt uitspraak 'Nederlanders mogen maximaal €3 miljard betalen';  Deel 3%

Tata Steel verduidelijkt uitspraak 'Nederlanders mogen maximaal €3 miljard betalen'; Deel 3%

Tata Steel Ltd heeft donderdag een persbericht uitgegeven met de titel “Nederlanders kunnen tot 3 miljard euro betalen om de Tata Steel-fabriek schoon te maken”. “In dit verband is het bedrijf in gesprek met de Nederlandse overheid over de voorgestelde routekaart voor een koolstofarme economie, zoals bekendgemaakt in de financiële resultaten voor het jaar en kwartaal eindigend op 31 maart 2024”, aldus het bedrijf.

“Het Nederlandse parlement heeft in maart 2024 formeel een mandaat gegeven om te onderhandelen over de voorwaarden voor mogelijke steun voor het voorstel van Tata Steel om Nederland koolstofvrij te maken. Vervolgens heeft de Nederlandse regering een gedetailleerd raamwerk ontwikkeld voor due diligence, analyse, discussies en onderhandelingen. Enkele maanden met Tata Steel zullen deze voorwaarden worden overeengekomen. De voorwaarden zullen worden afgerond en zullen dan de goedkeuring vereisen van het Nederlandse parlement en de Raad van Bestuur van Tata Steel”, aldus Tata Steel.

Het voegde eraan toe dat het misschien voorbarig is om op dit moment definitieve beslissingen te nemen, zodat het bedrijf niet in een positie verkeert om verder commentaar te geven op het nieuwsbericht.

De aandelen van Tata Steel zijn voor het laatst met 2,69 procent gestegen naar Rs 173,75.

De winsten van de staalproducent in het vierde kwartaal verrasten The Street negatief, omdat de binnenlandse staalprijzen onder druk blijven staan ​​en grotere hoeveelheden afgewerkt staal worden geïmporteerd van producenten in China.

Shreyansh Shah, onderzoeksanalist bij StoxBox, zei dat toen de staalproducent winst rapporteerde, hij de marktschattingen miste. “De stijgende cokeskolenprijzen ondermijnden de prestaties van het bedrijf. Hogere inkomsten leidden tot de groei van het bedrijf, de toegenomen vraag naar staal, aangewakkerd door hogere uitgaven aan infrastructuur, maar hogere cokeskolenkosten en het verlies van zijn buitenlandse dochterondernemingen in de uitbreidingswachtrij van het bedrijf, en de pijn van zijn dochterondernemingen in het Westen.” Indien berekend, zou het op de lange termijn gezonde financiële prestaties opleveren, zei hij.

READ  "We hebben een bestuur dat de zaken niet goed regelt" - Nederlandse giganten willen graven naar de president van Barcelona

Prabhupadas Luthor beveelt de 'Accumulate'-rating voor het aandeel aan. De geconsolideerde Ebitda van Tata Steel in het vierde kwartaal van 2024 steeg met 5 procent op kwartaalbasis tot Rs 6.600 crore dankzij de sterke operationele prestaties van zijn activiteiten in India, die werden gewaardeerd op Rs. 6.200 crore is beter dan Rs.

Disclaimer: Business Today biedt aandelenmarktnieuws uitsluitend voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als beleggingsadvies. Lezers worden aangemoedigd om een ​​gekwalificeerde financieel adviseur te raadplegen voordat zij beleggingsbeslissingen nemen.