juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands panel beveelt MDMA aan voor posttraumatische stressstoornis – POLITICO

Nederlands panel beveelt MDMA aan voor posttraumatische stressstoornis – POLITICO

De aanbeveling komt te midden van een reactie deze week in de VS. Er zijn adviseurs van de Amerikaanse drugsregulator gezegd Xtc is, in combinatie met therapie, geen effectieve behandeling voor PTSS, en het gebruik ervan brengt patiënten in gevaar voor ernstige bijwerkingen.

Vorig jaar heeft de Nederlandse regering een staatscommissie ingesteld, bestaande uit deskundigen uit de psychiatrie, geneeskunde, criminologie, preventie en wetgeving over de risico's en voordelen van MDMA, inclusief het potentiële medische gebruik ervan.

De bevindingen, die vandaag zijn gepubliceerd, stellen dat “er met wat momenteel bekend is, voldoende wetenschappelijk bewijs lijkt te zijn voor de werkzaamheid en veiligheid van dit type behandeling.”

“Het is mogelijk dat MDMA kan helpen als behandelingsondersteunend medicijn, vooral voor psychiatrische patiënten die al jaren met hun problemen kampen en niet geholpen worden door de huidige behandelmethoden”, zegt minister van Volksgezondheid Pia Dijkstra.

“Er moet echter meer wetenschappelijk, klinisch onderzoek worden gedaan.”

Nieuw Een nog te vormen rechtse coalitieregering zal in het najaar een volledig beleidsantwoord op het rapport geven.

Klinische interesse in psychedelica De behandeling van psychiatrische stoornissen neemt toe op gebieden als therapieresistente depressie Stoornis in alcoholgebruik. MDMA en psilocybine, de actieve ingrediënten in paddo's, zijn het verst gevorderd in hun klinische ontwikkeling.

READ  De Nederlandse investeerder noteerde zijn landbouwgroep op de Boekarest Stock Exchange