juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

'Het was geen gemakkelijke overwinning': de Nederlandse batsman Max O'Dowd prijst de pittige prestatie van Nepal in de T20 Wereldbekerwedstrijd

'Het was geen gemakkelijke overwinning': de Nederlandse batsman Max O'Dowd prijst de pittige prestatie van Nepal in de T20 Wereldbekerwedstrijd

Slagman Max O'Dowd, die een belangrijke rol speelde bij het leiden van Nederland naar een overwinning van zes wickets op Nepal in hun T20 Wereldbeker Groep D-opener, erkende de uitdaging van de Aziatische kant en zei: “Het was geen gemakkelijke overwinning. .”

Het Grand Prairie Stadion was dinsdag gevuld met kleuren en geluiden voor Nepal toen hun fans massaal kwamen opdagen voor hun T20 Wereldbeker-opener. Ondanks een spetterende steun en hun pittige inzet op het veld verloor Nepal in een gespannen ontmoeting van Nederland.

O'Dowd streefde een bescheiden doel van 106 na en merkte op: “Ik ga zeker niet zeggen dat het gemakkelijk is en dat een WK-overwinning fantastisch is; elke WK-overwinning is geweldig. Ik denk dat onze bowlers heel goed hebben gebowld door ze te beperken tot 106, maar zie je, er was zoveel strijd en enthousiasme in Nepal en ze zijn erin geslaagd het terug te brengen tot wat het was. “Ik denk niet dat het een gemakkelijke overwinning was”, zei O'Dowd na de wedstrijd.

De Nederlandse bowlers, onder leiding van linksarmspinner Tim Pringle (3-20) en medium pacer Logan van Beek (3-18), zorgden voor een briljant partnerschap om Nepal uit te bowlen voor slechts 106 runs.

Lees verder: ICC T20 Wereldbeker 2024: Max O'Dowd, bowlers schitteren terwijl Nederland Nepal verslaat met 6 wickets

Op jacht naar 107 kreeg Nederland een vroege tegenslag toen Michael Levitt in de tweede over werd betrapt door Sombal Kami. Maar O'Dowd en Vikramjit Singh (22) brachten de Nederlandse zenuwen onder controle met een stabiel partnerschap van 40 runs, waarbij Sibrand Engelbrecht 14 runs toevoegde van 16 om het doel te bereiken.

READ  De Nederlandse regering start een consultatie over het NIS2-wetsvoorstel

Nepal toonde echter elektrisch veldwerk en ondanks het laten vallen van een paar vangsten was elke run een uitdaging voor Nederland.

Reclame

“Persoonlijk had ik het gevoel dat ik moest nadenken over wat het beste was voor het team in bepaalde situaties. Je kon zien welke druk ze op ons uitoefenden en hoe ze opereerden. Ik denk dat ze een van de beste veldeenheden ter wereld zijn. Dus ik denk dat ze een van de beste veldeenheden ter wereld zijn.” Ze hebben natuurlijk veel druk op ons uitgeoefend. Het is niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat we er doorheen zijn gekomen', merkte O'Dowd op.

Zelfs toen Nepal meedogenloze druk uitoefende in de middle- en death-overs, voedde de energie van het publiek O'Dowd's vastberadenheid om zijn team erdoor te helpen. Zijn geduld en kalmte kwamen volledig tot uiting, vooral in de 11.2 en 18e overs, toen grenzen moeilijk te bereiken waren.

Lees verder: T20 Wereldbeker: Fan valt het Nepalese stadion binnen na landing in Nederland

O'Dowd verbrak echter de droge periode in de 19e over en raakte Abinash Pohara voor een vier en een zes in opeenvolgende ballen, waarmee hij de overwinning effectief bezegelde met slechts 13 runs die nodig waren op de laatste 12 ballen.

Beste videos

Toon alles

 • Hieromondi is terug met seizoen 2; Dit is waarom het groter en beter is. Ik ben Sanjay Leela Bhansali

 • Alia Bhatt, Priyanka Chopra, Samantha Ruth Prabhu, Karan Johar als nieuwe ouders Varun & Natasha

 • De zwangerschapsstijl van Deepika Padukone is comfort en stijl en ze legt de lat hoog

 • Athiyaan Suman's eerlijke bekentenis over trollen en ik begrijp waarom karakterlengte er niet toe doet

 • Raveena Tandon, lastiggevallen op beschuldiging van overhaast rijden, maar is ze schuldig | Een gedetailleerd rapport

 • (Dit verhaal is niet geredigeerd door medewerkers van News18 en is gepubliceerd via een feed van een gesyndiceerd persbureau – IANS)

  Amar Sunil Panikkar

  Amar Sunil Panicker, nieuwsstagiair, sport bij news18.com

  Oorspronkelijk gepubliceerd door: 5 juni 2024, 16:21 IST