juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sven Kramer maakte de cut voor het Nederlands Olympisch schaatsteam

Nederlandse Schaatsfederatie Zetten Sven Kramer Op zijn Olympisch team, selecteerde de negenvoudig olympische medaillewinnaar en liet de schaatsers met de hoogste algemene classificatieranglijst van de Olympische proeven achter.

Kramer, 35, en de meest onderscheiden olympische schaatser voor mannen in de geschiedenis, heeft een ticket voor de 5000 meter gewonnen, waar hij de laatste drie Olympische Spelen, een teamdoelpunt en een massastart in Peking heeft gewonnen.

Kramer zat in een bubbel nadat hij als derde eindigde in de proeven op de 5000 m, wat zijn solo-evenement vorige week was.

Dit liet zijn lot in handen van een selecte commissie die Kramer waardevol achtte voor het zoeken naar teams en massale start-up. Team Kramer en Selectie Marcel Bosker, Die als vierde eindigde op de 5000m run, volgde het team en verliet de wedstrijd Dai Dai N’tabTweede plaats in de proeven op de 500 m run, en Tijm SnelDerde plaats op de 1500 meter.

De Nederlanders wonnen maximaal drie plaatsen op de 500 m, 1000 m, 1500 m en 5000 m, en maximaal twee plaatsen op de 10.000 m en Mass Start, maar de totale roostergroottes in het schaatsen waren beperkt tot maximaal negen schaatsers per geslacht .

Nederlandse Federatie Een team gevormd Voorafgaand aan de tests om de schaatsers te rangschikken op landmedaillekansen bij elk evenement. Als de selecteurs rechtstreeks uit de Matrix een team van negen hadden geselecteerd, hadden N’tab en Snel op hun plaats gestaan ​​en had Kramer één plek gemist.

Maar nadat hij als derde was geëindigd in de proeven, sprak Kramer het vertrouwen uit dat hij zijn waarde kende bij het zoeken naar een team. De Nederlandse bond mocht laaggeplaatste schaatsers in de Matrix kiezen voor het nastreven van massa- en massastart-ups, die gunstig waren voor Kramer en langeafstandsraces die niet verenigbaar waren met N’tab en Snel.

READ  "Toto Wolf liegt" - Nederlandse F1-expert noemt Mercedes-baas een hypocriet; Hij gelooft dat zijn team een ​​fout heeft gemaakt met Lewis Hamilton tijdens de hervatting van de race

N’tab zei dat hij boos en oneerlijk was, Volgens Telegraaf.

De federatie week niet af van haar team bij de selectie van haar negen damesteam. Dat betekent Irene Vusto, De hoog onderscheiden Olympische schaatser met 11 medailles, gaat door naar zijn vijfde en laatste wedstrijden.

Wüst werd tweede op de 1500m en derde op de 1000m.

Wüst, 35, evenaart de gepensioneerde Noorse biatleet Ole Einer Byzondalen Als ze tweede zou worden op de Olympische medaillelijst voor de Winter, zou ze haar totale medailles op 13 hebben gebracht. Als ze er drie wint, zal ze een schande zijn over het Olympische winterrecord van de gepensioneerde Noorse langlaufer. Marit Bjørgen.

Drie van de zes Nederlandse schaatsers die in 2018 goud wonnen, zaten niet in het team – Jorian der Morse (1000 meter), Carlijn Achtereekte (3000 m) en Esme Wijzer (5000 meter).

Olympische toespraak is in beweging Apple Nieuws. We vonden het leuk!