mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Nederlandse regering behaalt recordaantal vrouwen | Vrouwen Nieuws

Van de 20 ministers zullen 29 ministers zijn en 14 van de staatssecretarissen, waaronder 10, zullen vrouwen zijn.

Na de publicatie van de lijst van ministers en staatssecretarissen aanstaande zondag, zal het volgende kabinet een groter aantal vrouwen vormen.

Van de 20 ministers zullen 29 ministers zijn en 14 van de staatssecretarissen, waaronder 10, zullen vrouwen zijn.

De coalitie van vier partijen zal op 10 januari aantreden, 271 dagen na de verkiezingen in maart, nadat premier Mark Rutte voor een vierde termijn in functie zal zijn.

De in Ankara geboren Dylan Yesilkos-Jegerius zal de functie van minister van Justitie en Defensie overnemen. De 43-jarige, die als kind naar Nederland kwam, werd genomineerd door de centrumrechtse VVD-partij, waaronder Rutte.

Gazza Olongren, de huidige minister van Binnenlandse Zaken, wordt de nieuwe minister van Defensie.

Christen-democratische politicus Wobke Hokstra wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken.

Voormalig minister van Financiën en centrumrechtse leider Vopke Hogstra, bekend om zijn slechte uitgavenbeleid, wordt minister van Buitenlandse Zaken. Hij zal worden vervangen door voormalig minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Cock in de Schatkist.

De benoeming van de minister van Financiën wordt nauwlettend gevolgd, aangezien Nederland wordt gezien als een van de “vier bezuinigings”-lidstaten van de EU, waarbij Oostenrijk, Denemarken en Zweden botsen met andere landen in de EU-begroting.

Gock, een voormalig Arabisch sprekende diplomaat, is een zeldzaam voorbeeld van een Nederlandse politicus die in het buitenland beter bekend is dan thuis.

Hij was van 2015-2017 de speciale coördinator van de Verenigde Naties voor Libanon, voordat hij leiding gaf aan het VN-panel dat toezicht hield op de vernietiging van de chemische wapens van Syrië.

READ  Nederlandse gezinnen kunnen gemiddeld 538 euro per jaar besparen

Ernest Kuipers, die verantwoordelijk is voor het verplaatsen van coronapatiënten door het land, volgt Hugo de Jong op als minister van Volksgezondheid.

De partijen zijn overeengekomen miljarden te investeren in de strijd tegen klimaatverandering en het huisvesting- en sociaal beleid te hervormen.