april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse politie ontbond duizenden demonstraties tegen vergrendelingsactiviteiten

AMSTERDAM, 2 januari (Reuters) – Rebellenpolitie met wapenstokken en schilden probeerde zondag in te breken in een menigte van enkele duizenden in de Nederlandse hoofdstad tegen de afsluitingsoperaties en vaccinaties van de regering.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft een noodwet uitgevaardigd die de politie machtigt om het Centraal Museumplein te verwijderen nadat demonstranten tijdens de recente uitbraak van het coronavirus een verbod op het houden van openbare bijeenkomsten hebben geschonden.

Demonstranten, vaak ontmaskerd en in strijd met de regels van sociale uitsluiting, marcheerden langs een hoofdweg, met gele paraplu’s, in weerwil van het bevel van de regering om niet te marcheren.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

De abrupte sluiting in Nederland op 19 december heeft de regering bevolen om alle winkels, restaurants, kappers, sportscholen, musea en andere openbare plaatsen behalve de essentiƫle winkels, tot ten minste 14 januari te sluiten. Lees verder

Openbare bijeenkomsten van meer dan twee personen zijn onder de huidige beperkingen verboden.

Net als andere Europese landen heeft Nederland deze maatregelen opgelegd om het tij te keren van de Omigron-variant van het coronavirus, die het geplaagde gezondheidssysteem nu al overspoelt.

Meld u nu aan voor onbeperkte gratis toegang tot Reuters.com

Hilt Verweiz-rapport

Onze normen: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.

READ  Student van Dutch Fork uitgeroepen tot voetballer van het jaar 2022-2023 in Gatorade South Carolina