april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De legendarische Nederlandse coach Louis van Gaal maakte ooit zijn debuut voor het eerste Man United-team van Motherwell-ster Sean Goss.

Sean Goss van Motherwell vecht tegen de bal met Jason Holt van Livingston in ‘Wells Last Game on Boxing Day’ (Foto’s: Ian McFady)

De 26-jarige, die tussen 2015 en 2017 voor Man United speelde, sloot in juli 2015 in Chicago een deal met de legendarische Nederlandse coach, slechts enkele uren voor de glamoureuze vriendschap van de Old Trafford-club op Soldier Field.

Goss, die in augustus 2021 een tweejarig contract tekende bij Fir Park, vertelde de website van Motherwell: “Ik was in de pre-match lift die naar beneden ging, Van Cal was daar.”

Registreer alsjeblieft Naar onze GlasgowWorld Today nieuwsbrief

Nieuwsbrief Gesneden door ruis

“Hij keek me aan en zei: ‘Je zult vanavond minutenlang spelen. Maak je klaar.’ Mijn maag stortte in en ik kon niets eten.

Legendarische Nederlandse baas Louis van Gaal geeft Sean Goes United de boeg van het eerste elftal

Om de wedstrijd met mensen als Wayne Rooney, Antonio Valencia en Daley Blind te zien, hield Van Gogh zich aan zijn woord, met Cos slechts 10 minuten voor een groot publiek ter vervanging van Michael Carrick.

Hoewel de wedstrijd eindigde in een 2-0 nederlaag na doelpunten van Blaise Matuidi en Zlatan Ibrahimovic in de eerste helft – spelen als een jeugdfan van United om Goose en zijn moeder te proeven, was nog steeds een droom.

“Helaas kon mijn vader niet met pensioen gaan, dus mijn moeder reisde overal alleen heen en kwam naar alle wedstrijden. Ik had contact met haar en het was goed om te weten dat ze in mijn kennis was. Ze zei dat ze in tranen was toen ik aankwam.

Goss kwam afgelopen zomer bij Motherwell na twee jaar in Shrewsbury Town

Het was een van die “finch me”-momenten voor Fir Parker, die zich als tiener uit Exeter voor het eerst bij de Engelse giganten voegde.

“Als ik terugkijk, voelt het altijd als een gek moment in mijn leven”, zei hij. “Destijds probeerde ik me op mijn voetbal te concentreren, maar ik was een Man United-fan toen ik opgroeide.

“Alles veranderde toen Van Cal binnenkwam. Hij hield zoveel van me, dus ik trainde met het eerste team. In dat eerste seizoen heb ik het geluk om met hen mee te gaan op de Amerikaanse tournee.

“Het was geweldig om ze te zien toen je opgroeide, met ze trainde en met ze speelde voordat je het wist. Het is een gekke ervaring.

“De eerste dag dat ik daarheen ging en Rooney, Carrick zag. Ik dacht dat ze normale mensen waren, maar blijkbaar waren ze op het hoogtepunt van het spel. Blijkbaar was het niet eens dichtbij toen ik in Exeter was. Kleine momenten zoals het zien van Sir Alex (Ferguson).

“Zelfs mensen als Sir Bobby (Charlton) komen na de wedstrijd naar de kleedkamer. Zelfs dat soort dingen kennen de naam van iedereen. Het lijkt misschien heel eenvoudig, maar het is heel logisch.”

“Gelukkig wonnen we dat jaar de competitie, dus ik heb geen föhnbehandeling door Sir Alex gezien.”

Coss en zijn Motherwell-kameraden zijn momenteel op wintervakantie en zullen op dinsdag 18 januari terugkeren naar de Schotse Premiership-taken in Ross County.