juni 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

11.271 nieuwe overheidszaken, 285 doden in India; Daling van actieve infecties sinds juni 2020

Ondertussen hebben drie Duitse ministers van Volksgezondheid er bij partijen op aangedrongen die onderhandelen om een ​​nieuwe regering te vormen om de macht van de staten uit te breiden om drastische epidemiologische maatregelen te nemen, zoals sluizen of schoolsluitingen, aangezien het zevendaagse regeringsevenement van het land recordhoogten bereikt.

Het aantal van 100.000 slachtoffers is vorige week gestegen tot 277,4, blijkt uit gegevens van het Robert Koch Institute zaterdag, en is in sommige delen van het land opgelopen tot meer dan 500.

Marburger Bund, voorzitter van de grootste medische vereniging van Duitsland, vertelde de Duitse mediagroep Funke Mediengruppe dat intensive care-afdelingen de komende weken patiënten tussen regio’s zouden moeten verplaatsen om bedden te vinden.

De federale regering en de leiders van de 16 Duitse deelstaten zullen volgende week nieuwe epidemiologische maatregelen bespreken, maar alle drie de partijen die in gesprek zijn om een ​​nieuwe regering te vormen, hebben ingestemd met de noodtoestand sinds de uitbraak in november begon. 25 zoals gepland.

Maar de staatsministers van Volksgezondheid Baden-Wர்டrttemberg, Hessen en Brandenburg hebben betoogd dat staten de mogelijkheid moeten openhouden om beleid, zoals een avondklok, sloten of schoolsluitingen, te handhaven als de situatie verslechtert.

De drie ministers van Volksgezondheid zeiden zaterdag in een gezamenlijke verklaring dat “de epidemische situatie op nationaal niveau moet worden voortgezet omdat sommige regio’s worden geconfronteerd met de last van ziekenhuizen die bijna vol zijn”.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel riep zaterdagochtend in een videoboodschap niet-gevaccineerde mensen op hun beslissing te heroverwegen. Hij riep ook op tot strenge tests op bewijs van herstel voordat een negatieve test, vaccin of afgesloten ruimten wordt betreden, en voor strikte handhaving van de regels die nodig zijn voor de snelle afgifte van boostervaccins.

READ  EU-nieuws: vislijn barst los terwijl Nederlanders zeggen dat de regels van Brussel in het voordeel zijn van Frans | Politiek | Nieuws

“Er wachten ons zware weken, en je zult me ​​erg bezorgd vinden”, zei Merkel in haar wekelijkse videopodcast. “Ik vraag iedereen die nog niet is ingeënt dringend: heroverweeg alstublieft.”

Het Duitse leger bereidt zich voor om tegen Kerstmis 12.000 soldaten te mobiliseren om de gezondheidsdiensten te helpen, meldde de krant Spiegel, en zal boostervaccins en tests verstrekken in opvangcentra en ziekenhuizen.

Volgens Spiegel zijn tot nu toe 630 spelers geschorst. Het leger gaf niet meteen commentaar.

Europa is opnieuw een broeinest van epidemieën geworden, wat sommige regeringen ertoe heeft aangezet om impopulaire sluizen opnieuw op te leggen.

Alles lezen Recent nieuws, Belangrijk nieuws En Coronanieuws Hier. Volg ons Facebook, Twitter En Telegraaf.