juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Storing Hamilton tast vertrouwen Nederlandse GB aan – Mercedes

Ian Parks & Will Gray

Andrew Showlin, de technisch directeur van Mercedes Trackside, erkende dat het tijdverlies van Lewis Hamilton een belangrijke factor was in de dominantie van Red Bull tijdens de Nederlandse Grand Prix afgelopen zondag.

Afgelopen weekend ging F1 voor het eerst in de moderne tijd naar Sandwort en bracht bijna een tweede vrijdagtraining door in de garage nadat hij was gestopt op het Hamilton-circuit tijdens het belangrijkste evenement van gegevensverzameling.

Dat weerhield Mercedes ervan om zijn productieplan af te ronden en Showlin zei: “We hadden moeite om de auto uit een goed evenwichtsvenster te krijgen en Lewis miste zijn tweede sessie en we trokken ons terug met hem.

“Het is moeilijk om van die tijd te herstellen. De kansen zijn normaal. Als het beter was geweest, had je in ieder geval op de stoel van de bestuurder gezeten.”

“Als we naar de stops kijken, moesten we zo hard pushen om te sluiten dat we er zeker een beetje sterker uitzagen in die middelste band en we hadden dat gat een beetje kunnen verkleinen.

“We zullen het zoals altijd passeren, maar ik denk niet dat er een punt is waarop je kunt zeggen dat we kunnen winnen. En als je naar de gaten kijkt en we waren zo dichtbij, waren we zo ver verwijderd van het rennen naar het einde.

“Eigenlijk is er geen grote kans dat we onze vingers laten glippen, ik denk dat het terugkomt naar een betere conditie met een set-up die goed werkt.

READ  Nederlandse republikeinen voelen eindelijk dat hun dag zal komen

“Als we al die vakjes aanvinken, zijn we over het algemeen in staat om succes uit te dagen.”

Mercedes heeft niet meer vertrouwen dan de Nederlandse race

Hamilton heeft nu slechts één keer gewonnen in de laatste negen races en het Shovlin-team begon het weekend achterin voor zijn vroege vertrek uit Groot-Brittannië.

Showlin voegde toe: “Ik denk niet dat we erg optimistisch waren omdat we de ronde niet kenden en het een zeer ongebruikelijk pad was. We hadden geen verwachtingen van hoe ver we zouden gaan winnen.

“Als je de simulator doet, weet je als je eenmaal een ronde kent hoe je de simulator heel efficiënt moet kopiëren. De balans in de simulator was anders dan toen we vrijdag begonnen te rennen.

“Daarom moesten we het organisatorisch iets meer verplaatsen dan we normaal doen, en een deel ervan was een nieuwe weg ingeslagen.

“Er is veel dat we niet weten, en het heeft iets meer grond gecreëerd dan we wilden.”