juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SA-lezers voegen Knightscope, Torrid en Dutch Bros; De uittocht van Cathie Wood gaat door

De smaak voor beursintroducties (zowel vroeger als nu) keerde vorige week terug voor SA-lezers. Ze hebben nieuwe uitgave Knightscope toegevoegd (NASDAQ: KSCP) in een razend tempo aan hun portefeuilles toegevoegd, blijkt uit een analyse van toevoegingen en verwijderingen. De opwinding sloeg ook over naar Torrid Holdings (NYSE: CURV) en Nederlandse broeders. (NYSE: BROS)twee consumentgerichte aanbiedingen uit 2021 die ver van hun vroege post-IPO-pieken zijn gedaald.

Aan de andere kant van het spectrum zetten de lezers hun recente uittocht uit de fondsen van Cathie Wood voort. Vorige week zag een ander snel tempo van verwijderingen voor ARK Fintech Innovation ETF (NYSEARCA: ARKF)ARK Next Generation Internet ETF (NYSEARCA: ARKW)ARK Genomic Revolution ETF (BATS: ARKG) en ARK Autonomous Technology & Robotics ETF (BATS: ARKQ).

Ridderkijker

Knightscope (KSCP) kwam op de radar van veel beleggers via een agressieve advertentiecampagne, zowel voor zijn producten als voor zijn aandelen. Met deze media-aanwezigheid had de IPO een relatief hoog aanzien toen het eind vorige week op de markt kwam. Het trok ook de belangstelling van SA-lezers, die de aandelen aan hun portefeuilles toevoegden in een tempo van 16: 1 in vergelijking met verwijderingen.

De ontwikkelaar van beveiligingsrobots, die hij verhuurt aan gebruikers voor binnen- en buitenbewaking, geprijsde zijn beursgang op $ 10 per aandeel. Het begon toen aan een vluchtige vroege ambtstermijn op Wall Street, waarbij het bij zijn debuut met 41% daalde, maar meer dan terugkaatste in zijn tweede sessie, met een rally van bijna 176% op die tweede dag.

De aandelen bereikten uiteindelijk een vroege post-IPO high van 27,50 dollar, maar daalden daarna dramatisch. Dit omvatte drie opeenvolgende dagen van aanzienlijke verliezen voordat ze vrijdag een dunne winst boekten. Deze reeks retraites omvatte een daling van 42% op dinsdag en een daling van 23% op woensdag. KSCP sloot vrijdag op $ 9,01, onder de IPO-prijs en 67% lager dan zijn piek.

READ  Nederlandse minister van Landbouw stapt op na protesten over vervuiling

Kijkend naar de financiële gegevens die zijn opgenomen in de IPO-aanvraag van KSCP, verloor het bedrijf in de eerste zes maanden van 2021 $ 22,7 miljoen, met een omzet van $ 1,8 miljoen. In 2020 had het een verlies van $ 9,1 miljoen op een omzet van $ 1,6 miljoen.

Torrid Holdings en Dutch Bros.

Een paar bekende consumentenmerken die in 2021 naar de beurs gingen, kregen vorige week hernieuwde interesse. Torrid Holdings (CURV) en Dutch Bros (BROS) trokken beide veel belangstelling van de lezers omdat ze moeite hebben om het momentum te herwinnen nadat ze ver van hun eerste post-IPO highs waren gedaald.

SA-lezers hebben CURV aan hun portefeuilles toegevoegd met een snelheid van meer dan 5: 1 in vergelijking met verwijderingen. BROS zag dezelfde nieuwsgierigheid, met een stroom van toevoegingen die de verwijderingen overtrof met een verhouding van ongeveer 4,5:1.

CURV kwam afgelopen juli naar de beurs tegen een prijs van 21 dollar per aandeel. Het steeg naar een hoogtepunt van $ 33,19, maar heeft sindsdien over het algemeen verkoopdruk gezien. Het aandeel sloot vrijdag op $ 8,68.

BROS kwam in september op de openbare markt, geprijsd op $ 23 per aandeel. Het vond meteen een enthousiaste aanhang en bereikte begin november een piek van $ 81,40. Sindsdien zijn de aandelen dramatisch gedaald, maar blijven ze ruim boven hun IPO-markering. BROS eindigde vrijdag op $ 57,74.

ARK-fondsen van Cathie Wood

Het wordt een lopend thema. Sinds de intense neergang van de markt in januari, hebben SA-lezers de fondsen overspoeld die zijn samengesteld door ARK Invest van Cathie Wood. De ETF’s, die gericht zijn op het soort speculatieve namen dat begin dit jaar onder vuur werd genomen, zijn de afgelopen maanden snel gedaald, wat voormalige fans aanmoedigt om het model te verlaten.

READ  Nederlandse gezondheidsdiensten op zoek naar meer urgentie voor vaccinaties tegen apenpokken – EURACTIV.com

De afgelopen weken zijn er bij de ARK-fondsen forse afvloeiingen geweest, een proces dat zich vorige week voortzette. Fintech-aandelen waren de grootste slachtoffers, waarbij de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) steun verloor met een snelheid van 1,5:1.

ARK Next Generation Internet ETF (ARKW), ARK Genomic Revolution ETF (ARKG) en ARK Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ) zagen ook opmerkelijke verwijderingen. SA-lezers lieten ze allemaal vallen met een snelheid van meer dan 1,2: 1.

Als u een van de investeerders bent die het Cathie Wood-model hebben opgegeven, is er een middel om short te gaan in haar vlaggenschipfonds. Bekijk wat fondsbeheerder Matthew Tuttle te zeggen had over zijn anti-ARKK ETF.