maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russische onverlaten brengen video uit van “deepfake” -bijeenkomst met Nederlandse parlementslid

Twee Russische onverlaten die Nederlandse wetgevers voor de gek hielden en zich voordeed als de leider van de staf van de Russische oppositieleider Alexei Navalny tijdens de Zoom-bijeenkomst, zijn nu een Ondeugende video. Hun ontmoeting met het buitenlandse team van Tweet Cameron werd aanvankelijk beschouwd als een uitnodiging voor een uitgebreide editie door Leonid Volkov, Navalny’s topassistent en politicus Ivan Zhtanov.

In deze video hebben komieken Vladimir Kuznetsov en Alexei Stolyarov, ook bekend als Wovan en Lexus, met succes politici, beroemdheden en atleten over de hele wereld bedrogen, vooral in Oost-Europa. De twee zijn co-host van de wekelijkse show op NTV, een Russische omroep die eigendom is van Cosprom-Media.

In de video is de D66 MP. Szort vraagt ​​Szorsma “Volkov” wat Nederlandse politici denken dat voor hun doel kan worden gedaan. ‘Kunnen jullie allemaal vasten zoals Alexi?’ Stolyarov reageert.

Twintig minuten na de bijeenkomst stelt hij verder voor dat parlementsleden een kunsttentoonstelling kunnen houden en zich kunnen abonneren op het YouTube-kanaal van Navalny. “Donaties voor de parlementaire verkiezingscampagne zullen helpen. Ik stuur je mijn Bitcoin-account.”

Teamleider Kirt Wilders lacht als Stoliarov blijft aandringen op het uitwisselen van bitcoins terwijl hij zwaait met een plastic roze biljet genaamd Mr. Big. Dhr. Solyarov beschreef Big als de nieuwe leider van hun beweging.

Cronlinks MP Tom Van der Lee kan zijn lach niet bedwingen als Stoliarov uitlegt dat zijn dictatoriale films geld nodig hebben, waarin hij allerlei dansen doet.

“Ik dans de hele dag. Jonge mensen zien me als een coole kerel, daarom word ik vervolgd in Rusland.”

READ  Stap op uw fiets om geld te besparen op gas - en hoe Nederlandse fietspaden werden betaald met ... Gas

De omroep NOS meldde dat de twee eerder foto’s van de gebeurtenis hadden verspreid, die de Tweede Kamer was gaan onderzoeken. Het effect is nog niet bekend.

Leonid Volkov Twee voormalige komieken van de NOS zijn goedbetaalde medewerkers van de Russische regering, die de oppositie ondermijnen door valse informatie te verspreiden. “Zoom is een wondermiddel voor infecties geweest, maar het Kremlin gebruikt het als wapen.”

“Als deze informatie het publiek informeert over de nieuwe oorlogstactieken van het Kremlin, zal de uitkomst van dit hele verhaal in het voordeel zijn van de Europese politici en ons”, concludeerde hij.