april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roadmap voor integratie van energieopslag in Dutch Power Mix

ROTTERDAM, Nederland, feb. 15, 2022 / PRNewswire / – Op 29 maart 2021vindt de ‘Solarplaza Summit Energieopslag Nederland’ plaats in Amsterdam’s Bimhuis. Deze B2B-conferentie op hoog niveau zal belangrijke industriële spelers – lokaal en Europees – uit de energieopslag- en PV-industrie met elkaar verbinden. Opslag zal een cruciale rol spelen bij het opschalen van grootschalige Nederlandse hernieuwbare energiebronnen tot de kritische niveaus die nodig zijn om te bereiken Nederland’ doelen van decarbonisatie. De realistische roadmap voor het opvoeren van opslag zal het centrale discussiepunt zijn van de ‘Solarplaza Summit Energy Storage The Netherlands’, zowel op het podium als op de netwerkvloer.

De Nederlandse duurzame energie-industrie maakt een opmerkelijke groei door. Nederland heeft nu ongeveer 12 GW aan zonne-PV-capaciteit en meer dan 8,5 GW aan windmolens. Het beheer en de verdere uitbouw van deze intermitterende stroombronnen worden echter uitgedaagd door toenemende congestieproblemen op het net en een verhoogde controle van bedrijfsmodellen.

Met investeerders die het potentieel om risico’s te diversifiëren en extra inkomstenstromen te bieden verwelkomen, en de technologiekosten gestaag dalen, is de businesscase voor energieopslag nog nooit zo sterk geweest als nu. Bovendien zullen bijgewerkte voorschriften dubbele belastingheffing opheffen (vanaf 2022) en congestiebeheer stimuleren, waardoor de zaak verder wordt versterkt.

Tijdens het evenement zullen netwerkexperts het potentieel van opslag uitleggen om congestie te verminderen. Ervaren ontwikkelaars zullen casestudy’s presenteren over winstgevende bedrijfsmodellen voor opslag en praktische kennis delen over het ontwikkelen van zonne-energiecentrales die compatibel zijn met opslag. En analisten zullen de vooruitzichten voor kostenontwikkelingen en projecties ontleden.

De tijd voor het opvoeren van energieopslag in de Nederlandse powermix is ​​nu. Sluit je aan bij Solarplaza en Energy Storage NL voor het eerste Nederlandse evenement gericht op energieopslag, met interactieve paneldiscussies, inspirerende keynotes en volop netwerkmogelijkheden. Reserveer vandaag nog je ticket om te profiteren van de Early Bird-aanbieding.

READ  Op het Slowaakse platteland creëerden Nederlandse boeren het gewenste familieparadijs

Solarplaza Summit Energieopslag | Nederland

29 maart – Bimhuis Amsterdam

Tickets: Regulier € 795,- / Early bird € 595,-

Meer informatie: https://bit.ly/3otSO1a

BRON Solarplaza