juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Recept voor ramp: Onze Voedselreporter maakt een Nederlandse baby na een schrijnende wandeling

Mijn eerste Nederlandse baby was een daad van verzoening.

Mijn vrienden en ik hadden de dag ervoor Mount Lafayette in de White Mountains in New Hampshire beklommen. Halverwege aten we boterhammen met pindakaas en jam, onwetend dat we over vijf uur 112 zouden bellen.

Het pad naar Mount Lafayette is even magisch als ego-verpletterend. Je beklimt prachtige, slopende watervallen en meedogenloos steile rotspartijen die eeuwig lijken door te gaan. Zelfs wanneer je de laatste beklimming bereikt, heeft Lafayette verschillende valse toppen, die de grenzen van je nu bezwete, hijgende lichaam verder op de proef stellen. Als iemand die (nog) nooit behoorlijk heeft bergbeklimd, beschouw ik Lafayette nog steeds als een van mijn meest uitdagende wandelingen tot nu toe.

Het was zomer, maar het wordt een stuk winderiger en kouder als je op een kale berg van 5000 voet staat.

Om half vijf sjokten we nog steeds over Franconia Ridge. We hadden nog vier mijl te gaan en waren nog niet eens begonnen aan onze afdaling.

Hoewel het aan elk individu is om te bepalen of ze een wandeling met succes kunnen uitvoeren, was Lafayette mijn idee. En dus, terwijl de zon onderging en een paar van mijn vrienden met elke stap begonnen te worstelen, zakten schuldgevoelens en intense zorgen naar binnen.

We moesten het naar beneden halen. En dat gingen we. Maar ik wist op dat moment niet wanneer en zelfs niet hoe. We besloten uit elkaar te gaan zodat sommigen van ons een stabiel celsignaal konden bereiken. Een vriend en ik kwamen omstreeks 19.30 uur als eerste naar beneden, waarbij we onze mobiele telefoons voor licht gebruikten. Klassieke amateurbeweging. Tien benodigdheden? Nog nooit van haar gehoord. En voor onze vrienden die nog steeds op die berg waren: lege batterijen, verwondingen en duisternis volgden. Het was tijd om de juiste autoriteiten op de hoogte te stellen.

READ  EC keurt investering Blackstone in Nederlandse Esdec Solar goed

Een telefoniste van 911 vertelde ons dat we zo lang mogelijk moesten blijven bewegen, en ze zouden mensen sturen om ons te helpen als onze vrienden niet langer in staat waren. Ze belden een paar keer om in te checken toen sterren de lucht overspoelden. De minuten kropen voorbij. Ik ijsbeerde, keek op mijn telefoon, keek er 30 seconden later nog eens op, rende de trailhead op, luisterend naar voetstappen in het donker.

Net na middernacht, en ondanks het 360-graden uitzicht van Lafayette, zag ik die dag het mooiste gezicht: mijn vrienden, arm in arm, elkaar helpend de laatste zes meter. Omhelzingen, tranen en broodnodige plengoffers kwamen naar voren. Maar het zelf toegebrachte schuldgevoel zweefde boven me.

Reporter Taylor Goebel maakte deze perzikkleurige Hollandse baby (recept van Half Baked Harvest) voor haar vrienden na een schrijnende wandelexcursie in de White Mountains in New Hampshire. (Taylor Goebel / De Bode)

Dit is waar die Nederlandse baby binnenkomt.

Een Nederlandse baby is eigenlijk een gigantische pannenkoek, hoewel ik zou zeggen dat hij iets minder luchtig en taai is. Het beslag wordt met gesmolten boter in een verwarmde gietijzeren koekenpan gegoten. Er is geen rijsmiddel nodig, omdat de hoge temperatuur van de oven de eieren en melk stoomt, waardoor het rijzen en opzwellen, aldus voedselschrijver Nigella Lawson. Op zijn eenvoudigst is een Nederlandse baby een gemengd mengsel van bloem, eieren en melk.

Die ochtend wist ik dat ik meer moest doen. Dus gebruikte ik een recept van Half Baked Harvest dat vraagt ​​om nootachtig gebruinde boter, kaneel en gesneden gekarameliseerde perziken.

READ  KSA waarschuwt Nederlandse loterij-exploitanten na aanbod van "riskante kansspelen" – European Gaming Industry News

Mijn vrienden hebben die Nederlandse baby vernietigd en het schuldgevoel begon af te nemen. Soms is er geen grotere verontschuldiging of daad van liefde dan iemand voeden. Sindsdien hebben we allemaal samen gewandeld, alleen iets lager gelegen en geen watervallen meer geklommen. Wat mezelf betreft, ik heb nu een hoofdlamp en een paar backpacktochten onder mijn riem.

Het recept dat in deze heerlijk ongemakkelijke video wordt gebruikt, komt uit The New York Times. Het is een leeg canvas dat smeekt om poedersuiker, siroop, fruit – wat je ook hebt. Een Nederlandse baby is een van die gerechten die veel indrukwekkender lijkt dan de moeite die het kost om het te maken. Kijken hoe het beslag in de oven opzwelt, is het meest bevredigende deel. Serveer het als ontbijt of brunch, of misschien na een rampzalige wandeling.

Neem contact op met voedselverslaggever Taylor Goebel op 425-339-3046 of e-mail haar op: [email protected]. Twitter: AyTaylorGoebel. Word lid van de op voedsel gerichte Facebook-groep van The Daily Herald, SnohomSchotel.

Nederlandse Baby

Dit recept is sterk aangepast van The New York Times en levert 3 tot 4 porties op. Het originele recept vereist vier eetlepels boter, maar voel je vrij om het tot drie te verminderen. Ik heb hier ook zout en vanille toegevoegd. Zorg ervoor dat je melk en eieren op kamertemperatuur zijn. Dit zal de Nederlandse baby helpen opblazen in de oven. Ik serveerde dit met een simpele aardbeiencompote, verse bosbessen en poedersuiker.

½ kopje bloem voor alle doeleinden

½ kopje volle melk, op kamertemperatuur

READ  Nederlanders verslaan Argentinië in laatste snik Garda Victory • Live Sail Die

3 grote eieren, op kamertemperatuur

½ theelepel zout

1 theelepel vanille-extract, optioneel

Snufje nootmuskaat, optioneel

3-4 eetlepels ongezouten boter

Verwarm de oven voor op 425 graden.

Combineer bloem, melk, eieren, zout, vanille en nootmuskaat (indien gebruikt) in een blender en mix tot een gladde massa. U kunt het beslag ook met de hand opkloppen in een middelgrote kom.

Doe de boter in een zware, ovenvaste koekenpan (ik gebruikte gietijzer) en verwarm in de oven tot hij gesmolten is.

Als de boter gesmolten is, giet je het beslag in de pan en zet je het terug in de oven. Bak 20 minuten tot ze gepoft en goudbruin zijn, verlaag dan de oventemperatuur tot 300 graden en bak nog vijf minuten.

Haal uit de oven, snijd in partjes en serveer direct met de topping(s) naar keuze: poedersuiker, ahornsiroop, honing, confituur, kaneelsuiker, fruit, Nutella of koekboter.

Galerij