juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlanders betrekken de plek van Fond op East Passyunk en zijn de hele dag in bedrijf

Chefs Lee Styer en Jessie Prawlucki-Styer, en hun nieuwe partner, chef Kevin Watters, leggen al hun eieren in één mand.

Ze hebben hun bruncherie verplaatst? De Nederlanders in het gebouw, tegenover de Zingende Fontein van East Passyunk Avenue, waar tot vorige week hun duurdere bistro Fond (1537 S. 11th St) was gehuisvest.

De Styers, die twee kinderen hebben, hadden het moeilijk tijdens de pandemie bij Fond. Toen het dineren binnen terugkeerde, merkte Lee Styer dat hij het grootste deel van de tijd alleen in de keuken aan het werk was. De oplossing van Styers: Verplaats de Nederlandse zeven blokken, maak oude chef Watters een partner, combineer het personeel en steek hun energie in een meer huiselijk concept dat de hele dag zou kunnen werken.

The Dutch gaat woensdag 2 februari open. 23 voor ontbijt en lunch, aangeboden van 8u tot 15u van woensdag tot zondag. Op 12 maart komt daar een inloop diner bij, open van woensdag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 uur tot 15.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Ondertussen plannen de Styers een broodjeszaak voor de vorige locatie van The Dutch, op 1527 S. Fourth St.

LEES MEER: begin 2022 komen er 40 nieuwe restaurants bij

Enkele Fond-gerechten hebben hun weg gevonden naar de stevige, landelijke menu’s, die enigszins zullen overlappen tussen ontbijt-lunch en diner.

Met de drankvergunning van Fond wordt The Dutch een van de weinige ontbijt-lunchmogelijkheden op de East Passyunk-strip met een bar. Voor mimosa’s wordt prosecco van de tap geserveerd.

READ  Tokyo 2020 - 'Ik heb zin om te huilen' - Nederlandse krab verliest goud in lichtgewicht schedels na trauma

Het openingsontbijt-lunchmenu Inclusief omeletten, Hollandse baby’s, pannenkoeken en wafels.

Op het dinermenu zijn drie Fond-klassiekers – geroosterde champignonsoep, kippenlevermousse en varkensbuik – samenvoegen van salades, sandwiches, voorgerechten zoals fish and chips, steak frites, twee mosselgerechten en ontbijt voor het diner.

LEES MEER: Fond, een van de meest bewonderde restaurants van de stad, is gesloten. Hier is waarom.

De Styers ontmoetten elkaar in 2003 als studenten aan het Culinary Institute of America en werkten voor Georges Perrier in Le Bec-Fin voordat ze Fond openden op 1617 E. Passyunk Ave. (nu Laurel) in 2009 met Tory Keomanivong, een voormalige Lacroix bij de Rittenhouse-kapitein. Voor een periode vanaf 2011 exploiteerde Jessie Styer een nabijgelegen bakkerij genaamd Belle Cakery.

De Styers verhuisden Fond in 2012 naar de huidige locatie en kochten de drankvergunning en het gebouw.

In 2016 kregen Lee Styer en chef Joncarl Lachman, destijds eigenaar van Noord aan de overkant van de straat, het idee voor The Dutch, een brunchplek die Styer’s Pennsylvania Dutch achtergrond en Lachman’s Nederlandse afkomst zou combineren. Lachman boog enkele jaren later. Hij is eigenaar van Winkel, een bruncherie in Washington Square West.

East Passyunk heeft een aantal recente veranderingen ondergaan. Mish Mish, een mediterraan geïnspireerd restaurant, verving vorige week Noord op 11th en Tasker Street, en 1911 BYOB bereidt zich voor om op vrijdag 2 februari te openen. 25 te 1911 E. Passyunk Ave.

Fond cadeaubonnen worden gehuldigd bij The Dutch.