mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ramaphosa hekelt epidemisch ‘gezondheidsracisme’; De Nederlanders lieten meer dan de helft het ‘Govind Hotel’ verlaten; Duitsland richt zich op repressie Anjabit

BERLIJN: Leiders in Duitsland zullen donderdag een praktische uitsluiting goedkeuren voor degenen die niet zijn gevaccineerd, aangezien de Verenigde Staten de testvereisten voor passagiers in de Winteroorlog tegen Govt-19 willen verhogen.

De ontdekking van de nieuwe Omigron-variant, die op 24 november voor het eerst door Zuid-Afrika aan de Wereldgezondheidsorganisatie werd gemeld, heeft zich snel over de hele wereld verspreid, waarbij de Gezondheidsorganisatie van de Europese Unie Omigron waarschuwde dat meer dan de helft van de gevallen in Europa zich in de komende paar jaar zou kunnen voordoen. maanden.

Meer dan twee dozijn landen en gebieden hebben nu gevallen ontdekt, waaronder India op donderdag en de Verenigde Staten op woensdag, waardoor het een van de zwaarst getroffen landen is door de uitbraak van het coronavirus sinds het bijna twee jaar geleden voor het eerst verscheen.

De WHO heeft gewaarschuwd dat het weken kan duren om erachter te komen of Omigron zeer besmettelijk is en of het een ernstiger ziekte kan veroorzaken – hoe effectief de huidige behandelingen en vaccins ertegen zijn.

De detectie en verspreiding ervan vormen echter een nieuwe uitdaging voor de wereldwijde inspanningen om de epidemie te bestrijden, waarbij veel landen al opnieuw beperkingen opleggen, waarvan velen dachten dat ze tot het verleden behoorden.

In Berlijn kwamen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, haar benoemde opvolger Olaf Scholz en staatshoofden bijeen in noodoverleg om drastische maatregelen op te leggen die bedoeld waren om de door delta-omleiding veroorzaakte raketbegeertegevallen in Europa’s grootste economie te voorkomen.

Volgens de ontwerpovereenkomst die door de AFP is gevonden, mogen dekens niet in bars, restaurants, theaters en theaters komen door iedereen die niet is ingeënt of die niet is hersteld van de ziekte van de overheid.

READ  Archeologische opgravingen aan de gang bij Pine Street African Burial Ground en Old Dutch Church in Kingston - Daily Freeman

Degenen die niet zijn gevaccineerd, worden ook verbannen van kerstmarkten en niet-essentiële winkels en zullen slechts met een beperkt aantal mensen kunnen communiceren. Stijgende infectiecijfers zijn al opnieuw ingevoerd door sommige Europese regeringen in een wanhopige poging om verplichte maskers, antisociale maatregelen, avondklokbevelen of sloten in ziekenhuizen toe te staan.

De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting volgende week aankondigen dat strenge nieuwe regels met betrekking tot de Govt-19-test voor reizigers naar de Verenigde Staten van kracht worden. Een senior executive zei dat de aankondiging bovenaan de lijst zou staan, met strengere regels voor passagierscontroles die over een paar dagen van kracht worden.

“Vanaf begin volgende week moeten alle internationale reizigers binnen een dag voor vertrek naar de Verenigde Staten een negatieve test hebben”, zei Biden tegen verslaggevers.

Dit geldt voor alle Amerikaanse en buitenlandse reizigers, ongeacht of ze officieel zijn ingeënt. Voor binnenlandse reizigers kondigt Biden een verlenging aan van de maskerbestelling op vluchten, treinen en ander openbaar vervoer tot half maart.

India heeft nog geen nieuw algemeen reisverbod opgelegd, maar eerder deze week beval het ministerie van Volksgezondheid een verplichte controle door de regering na aankomst van alle reizigers die uit “bedreigde landen” komen. WHO-president Tetros Adanom Capreius heeft gewaarschuwd voor een “toxische mix” van lagere vaccin- en testpercentages, wat zou kunnen leiden tot een “recept voor reproductie en reproductie”.

“We moeten de tools gebruiken die we al hebben om overdracht van Delta te voorkomen en levens te redden. Door dit te doen, zullen we overdracht van Omigran voorkomen en levens redden”, voegde hij eraan toe.

READ  Dutch Mantell over Drew McIntyre's WWE-boeking (exclusief)

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula van der Leyen, zei woensdag tegen het panel dat “het tijd is om na te denken over verplichte vaccinatie” – dat alleen individuele lidstaten dergelijke bevelen kunnen opleggen.

Oostenrijk heeft al gezegd dat het covid-banen in februari verplicht zal stellen, en Griekenland heeft het verplicht gesteld om mensen ouder dan 60 jaar te vaccineren. In België sprak minister van Volksgezondheid Frank Vandenbrook donderdag van “chaos” op Vlaamse scholen, aangezien de gevallen escaleerden toen Vlaanderen, de belangrijkste regio van het land, om nieuwe maatregelen riep.

De Verenigde Naties zeiden donderdag dat de epidemie 20 miljoen mensen wereldwijd in armoede heeft gedompeld, met naar schatting 274 miljoen mensen die volgend jaar noodhulp nodig hebben, een stijging van 17 procent tegen 2021, aangezien economieën te lijden hebben onder overheidscontroles.

Ondertussen waarschuwde de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa donderdag voor het risico van “gezondheidsracisme”, aangezien Kovid zich richtte op reisverboden die in zijn land werden opgelegd nadat hij de nieuwe Omigran-variant had ontdekt.

Tijdens een bezoek aan Ivoorkust zei hij dat de sancties die door veel landen zijn opgelegd aan landen in Zuid-Afrika “betreurenswaardig, onrechtvaardig en onwetenschappelijk” waren.

“Sinds de Omigron-variant voor het eerst werd ontdekt door onze eigen Afrikaanse wetenschappers, was het een klap in het gezicht van de Afrikaanse uitmuntendheid en expertise”, zei Ramaphosa nadat hij zijn Ivoriaanse nummer had ontmoet.

“Deze beperkingen zullen onnoemelijke schade aanrichten, vooral aan de reis- en toerisme-industrie die bedrijven en levensonderhoud in Zuid-Afrika en de Zuid-Afrikaanse regio ondersteunt.” Hij voegde eraan toe: “Als Zuid-Afrika staan ​​we pal tegen elk gezondheidsracisme in de strijd tegen deze epidemie.” Hij riep op tot een “wereldwijde garantie” om ervoor te zorgen dat vaccins en behandelingen voor Covit-19 “in bulk worden vervaardigd en voor alle mensen gratis en in gelijke mate beschikbaar zijn”.

READ  Nederlandse universiteiten gelasten personeel hun banden met Joodse en Israëlische groepen te onthullen

Zuid-Afrikaanse wetenschappers maakten op 25 november bekend dat ze een sterk gemuteerde vorm van het coronavirus hadden ontdekt. In een gerelateerde ontwikkeling zei Nederland donderdag dat meer dan de helft van de geïsoleerde reizigers in een hotel na aankomst uit Zuid-Afrika mag vertrekken na een positieve test, maar degenen met een Omigran-variant moeten blijven.

Passagiers die afgelopen vrijdag met twee KLM-vluchten vanuit Zuid-Afrika aankwamen en positief testten op Covit-19, werden negatief getest tijdens een tweede test die maandag werd afgenomen. “Ze zijn vrij om hun reis voort te zetten”, zegt Willem van den Odelar, een woordvoerder van de lokale gezondheidsdiensten, tegen AFP.

Ondertussen zal de Omigran-variant van Govit-19, waarvan wordt aangenomen dat deze besmettelijker is dan eerdere stammen, de komende maanden meer dan de helft van alle overheidsinfecties in Europa veroorzaken, zei de gezondheidsorganisatie van de Europese Unie ECDC donderdag.

“Op basis van wiskundige modellen uitgevoerd door ECDC zijn er aanwijzingen dat Omicron de komende maanden meer dan de helft van alle SARS-CoV-2-infecties in de EU/EER zou kunnen veroorzaken”, staat in een verklaring.

Eerder op donderdag kondigde India zijn eerste twee gevallen van de zeer besmettelijke Omicron-overheidsvariant aan, slechts enkele maanden nadat de catastrofale golf van het virus meer dan 200.000 mensen in het hele land doodde.