juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Brothers leider in beursgang: ‘Beyond My Wildest Dreams’ | Eigen nieuws

Uitvoerend voorzitter Travis Boersma luidde de bel voor de beursgang van de Dutch Brothers op de New York Stock Exchange op 15 september.

23 dollar per aandeel, zijn belang van 41 procent is meteen 2,6 miljard dollar waard. Vier weken later verdrievoudigde de koers van het aandeel tot boven de $ 70. Het aandeel had een hoogtepunt van $ 81,40 sinds de oprichting op 1 november en was $ 62,30 nadat de markt op 10 november sloot, waarbij de winst in het derde kwartaal werd vrijgegeven. Dutch Bros verdiende volgens schattingen van FactSet 23 cent per aandeel, 6 cent per aandeel. De aandelen werden op 2 december verhandeld voor $ 46.

“Als ik er vandaag naar kijk, is het een ongelooflijk mooi verslag. Presidenten op papier, het schudt echt niet de naald. God’s waarheid wordt verteld, ik ga in het algemeen naar buiten, het is al voorbij.

“Ik bedoel, te beginnen met de duwkar op de Grand Boss, om echt voet op de Wall Street-vloer te zetten, ik voel me zo gezegend en gelukkig om te zijn waar ik ben. Het ging mijn dromen te boven.”

Het T-shirt was een eerbetoon aan een van zijn favoriete heavy metal bands, die volgens hem de dingen op zijn manier doet. “Ik heb je eigen weg gevonden, wees creatief en ik geloof dat we dat met ons model doen.

Hij bewonderde de cultuur van zijn overleden broer Dan, die 17 jaar ouder was dan Travis en op 22-jarige leeftijd de rechten op de Dairy Queen kocht. “Het was voor de sneeuwstorm,” zei hij. “Mijn oudste zei: ‘Ik weet niet of dit fastfood echt is, maar heb je er ooit aan gedacht om het om te draaien?’ Hij heeft het gedaan. Hij verdiende 60.000 dollar met het contract. En het zou vandaag wel een half miljoen roepies kunnen verbranden. Hij herinvesteerde in de zuivelfabriek.

READ  Nederlandse universiteiten gelasten personeel hun banden met Joodse en Israëlische groepen te onthullen

Kernwaarden van het bedrijf “Meest gevestigd toen we openden. Het gaat om snelheid, het gaat om kwaliteit, het gaat om service. Dus Dan en ik leunden op die drie dingen bij elke beweging die we konden maken”, zei Boersma.

“De klant heeft altijd gelijk, zorg ervoor dat er voor hem wordt gezorgd en er staat ‘garantie van tevredenheid’ op de bodem van de beker. Van kinds af aan maakt het deel uit van ons beleid en onze waarden.

Een keerpunt voor de Dutch Brothers kwam in 2008, toen hij en anderen een cursus bedrijfskunde van Tony Robbins volgden, zei Boersma. “Dan kon niet gaan, hij was prima bij ALS”, maar zijn zoon en anderen waren aanwezig. “We realiseerden ons dat we een relatiebedrijf hadden en waren dol op het product. Voordat we rechten verkochten, hadden we problemen met het onderwijzen van cultuur”, zei hij. .

“Op dat moment in 2008 zat de economie in een soort dip. We zetten een streep in het zand, weet je wat, we gaan onze groei stoppen. Het is niet makkelijk om de groei te stoppen, want het is een soort trein.

“We hebben het gedaan, we zijn gestopt, we hebben ons gefocust op onze cultuur, we hebben echt geprobeerd erachter te komen wat het was. Als we een relatie hadden, als we impact wilden maken, als het product liefde was, wat doen we dan echt? moeten hier op focussen, en hoe bieden we kansen voor de mensen in het bedrijf om te groeien?”

Lees meer over dit verhaal in de komende editie van de Franchise Times, inclusief Boersma’s reactie op kritiek van analisten en aandeelhouders. Het persoonlijke werkverslag van Boersma, opgenomen in de brief aan aandeelhouders, vindt u hier.

READ  Kostbare historische Nederlandse artefacten krijgen nieuw leven