december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse coureur veroordeelt de dubieuze rijstijl van Lewis Hamilton, gelooft dat leeftijd hem eindelijk inhaalt

Lewis Hamilton maakt momenteel een van de moeilijkste seizoenen van de afgelopen tijd door, of waarschijnlijk het moeilijkste seizoen in de afgelopen 10 jaar, aangezien de Mercedes-coureur hem nog als eerste over de finish moet zien komen. De Brit bevindt zich niet meer op een plek waar hij zou kunnen domineren, meent de Nederlandse coureur.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

De Nederlandse coureur Renger van der Zande is van mening dat de leeftijd Lewis Hamilton dit jaar heeft ingehaald. Met zijn 37 jaar zijn de inhaalacties van Hamilton niet langer overtuigend. Bovendien is de Brit niet in de positie om sterke prestaties neer te zetten door een minder competitieve auto ten opzichte van de F1-75 of RB18, meent Zande.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Praten met Formule 1werd van der Zande gevraagd, “Is Lewis Hamilton over de top?” Hierop heeft hij antwoordde, “Ik vind het niet cool om te zien, maar je vraagt ​​je af of hij over de top is.”

“Zijn auto is minder, maar zijn inhaalacties zijn niet meer zo overtuigend als voorheen, je ziet twijfel in zijn rijgedrag. Misschien een combinatie van leeftijd en dat hij momentum heeft verloren”

Lewis Hamilton is dit seizoen trouwens nog steeds zonder overwinning, iets wat hij nog nooit eerder heeft meegemaakt.

Renger van der Zande gelooft dat Max Verstappen zelfverzekerd is

Terwijl de Nederlandse coureur Zande openging over de nadelen van de Silver Arrows-aas, sprak hij ook over wat Verstappen onderscheidt van de rest en beter is dan zijn rivaal Lewis Hamilton uit 2021.

READ  Moto2-resultaten - 2022 MotoGP Wereldkampioenschap ronde 11
Formula One F1 – Japanse Grand Prix – Suzuka Circuit, Suzuka, Japan – 9 oktober 2022 Red Bull’s Max Verstappen viert het winnen van de race en het kampioenschap op het podium REUTERS/Issei Kato

In hetzelfde rapport beweerde hij, “Max daarentegen heeft er zoveel vertrouwen in dat hij beslissende acties kan ondernemen en een uitweg heeft als het niet lukt.”

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

“Tegelijk weet je, ondanks alle goede resultaten, dat het slecht weer wordt. Na zon komt regen en vice versa. Ik heb dit zelf vaak meegemaakt, en Max zal het ook in zijn achterhoofd hebben,’ concludeerde de 36-jarige.

In een seizoen van contrasterende prestaties zien Verstappen en Hamilton elkaar op een andere plek dan in 2021. Terwijl ze vorig jaar tot de allerlaatste ronde van de laatste race, in 2022, streden om het kampioenschap, was het precies het tegenovergestelde.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

BEKIJK DIT VERHAAL: Daniel Ricciardo geduwd opzij terwijl Lewis Hamilton in de schijnwerpers staat met Avid F1-fan

Terwijl Verstappen op P1 staat en het kampioenschap al mee naar huis neemt, heeft Hamilton moeite om zijn nieuwe teamgenoot George Russell bij te houden.