mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rafael Van der Vaart spoort Nederlandse vleugelspeler aan om Spurs te verkiezen boven Real Madrid – Spurs Web

Tottenham Hotspur FC / Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Voormalig Tottenham-middenvelder Rafael van der Vaart heeft er bij PSV Eindhoven-vleugelspeler Cody Gakpo op aangedrongen om zich aan te sluiten bij een club als Tottenham in plaats van Real Madrid.

Gapko, die doorkwam bij PSV, heeft een doorbraakseizoen achter de rug voor de Eredivisie-reuzen, met 21 doelpunten en 15 assists in alle competities tot nu toe deze campagne (Transfermarkt).

De veelzijdige aanvaller, die door het midden of op beide flanken kan spelen, was de afgelopen 12 maanden een vaste waarde in de Nederlandse selectie.

De Daily Mirror (22/03/22 gedrukte editie)) beweerde dat de 23-jarige op de radar van Tottenham staat voorafgaand aan de zomertransferperiode.

Het rapport beweerde dat Spurs concurrentie van Liverpool en Arsenal zou kunnen krijgen voor Gapko, die door PSV naar verluidt op ongeveer 35 miljoen wordt geschat.

Van der Vaart heeft er bij de jongeling op aangedrongen voorzichtig te zijn bij de volgende stap in zijn carrière en zijn voormalige club af te wijzen ten gunste van een andere waarvoor hij uitkwam, of zelfs hun rivalen in Noord-Londen.

De voormalige favoriet van de Spurs-fan vertelde Voetbal International: “Als hij (Gapko) gaat, moet hij naar Tottenham of Arsenal. Een club er een beetje tussenin. Als Real Madrid komt, zou ik zeggen: ‘Doe het niet.’

Voormalig Stoke-vleugelspeler Ibrahim Afellay herhaalde de opmerkingen van Van der Vaart en benadrukte dat de lucht de limiet is voor Gapko.

Hij zei: “Hij doet dat al het hele seizoen. Er is geen plafond voor deze jongen. Hij is erg constant en lijkt door niets gefaseerd te zijn.

READ  Wil je terugreizen naar de jaren vijftig? Maak een uitstapje naar dit Nederlandse eiland

“Hij heeft zichzelf opnieuw in de schijnwerpers gezet bij grote clubs. Als er een droomclub is, dan ga jij, toch? Hij bevindt zich in een luxepositie.”

Spurs Web opinie

Ik ben meestal erg op mijn hoede om me te laten meeslepen door jonge spelers die exploderen op het toneel in de Eredivisie, omdat er geen garantie is dat ze die vorm naar de Premier League kunnen vertalen.

Dat geldt met name voor spelers als Gapko, die vertrouwen op hun snelheid en atletisch vermogen omdat ze niet zo’n groot fysiek voordeel zullen hebben ten opzichte van verdedigers in de Premier League. Je zou dus op zijn minst verwachten dat zulke spelers de tijd nemen om te wennen aan de intensiteit van het Engelse voetbal, in plaats van een onmiddellijke indruk te maken.

Heeft u iets te vertellen over dit artikel?