juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘PIB India helpt Nederlandse tuinbouwtechnologie in India te vermarkten’

‘PIB India helpt Nederlandse tuinbouwtechnologie in India te vermarkten’

Het Brabantse bedrijf Meteor Systems produceert en distribueert al meer dan 25 jaar teeltsystemen en irrigatiesystemen aan de mondiale glastuinbouw. Vanuit hun fabrieken in Nederland en Noord-Amerika en met hun kantoor in China leveren ze systemen voor de teelt van groenten, zachtfruit, snijbloemen, bladgroenten, kruiden en sinds kort ook voor medicinale cannabis. Hun nieuwste innovaties zijn de ontwikkeling van meerlaagse stellingen voor indoor en vertical farming, duurzame drijvers voor Deep Water Culture (DWC) en Nutrient Film Technique (NFT) en substraatarme teelt.


Peter Lexmond

“Op het moment dat telers zich realiseren dat er bij het telen in de volle grond teveel water is en dat er in andere teeltsystemen flink op het water bespaard kan worden, komt Meteor Systems om de hoek kijken. Onze missie is om traditionele tuinbouwkennis te vertalen naar moderne technieken, “verklaart Peter Lexmond, commercieel directeur van Meteor Systems. Het programma van Partners for International Business (PIB), gericht op India, gaat binnenkort van start en Meteor Systems is een van de bedrijven die instapt.

Water besparen is van het grootste belang in India
PIB staat voor Partners for International Business en is een programma waarmee Nederlandse bedrijven hun internationale ambities realiseren in een publiek-private samenwerking. Innovation Quarter en Dutch Greenhouse Delta (DGD) coördineren het PIB India. Desh Ramnath, Business Developer bij DGD: ‘De PIB India zal de voordelen van Nederlandse tuinbouwtechnologie en kennis brengen bij investeerders, ondernemers en beleidsmakers in India en de succesverhalen van de technologie demonstreren en presenteren’. Het cluster bestaat momenteel uit 9 partijen die actief zijn in de nationale en internationale (glas)tuinbouw, die een variëteit aan complementaire producten en diensten bieden en samen de gehele Nederlandse tuinbouwketen vertegenwoordigen.

READ  Carol Todd maakt zich zorgen dat de Nederlandse man die dochter Amanda lastigviel, zijn straf niet uitzit

Peter Lexmond, commercieel directeur van Meteor Systems, en Marc Staring, accountmanager bij Meteor Systems, leggen uit waarom Meteor Systems deelneemt aan de PIB India: “Water is een groot probleem in India en telers in India beseffen dat ze veel kunnen besparen water als de teelt uit de grond gaat en ze gebruiken teeltsystemen. Ze maken stappen richting mid-tech en soms richting high-tech. Daarom krijgen we steeds meer verzoeken uit India, maar dit zijn individuele projecten, en er is voor hen nog weinig structuur. India is echter een groot land en het is een gefragmenteerde markt, bestaande uit veel staten met hun eigen cultuur en kenmerken. Wij zien het voordeel van het gestructureerd en gefaseerd aanpakken van marketing en het samenwerken met andere Nederlandse bedrijven uit de tuinbouwsector om een ​​solide positie te verwerven als partner voor India Ook overheden en investeerders willen graag één aanspreekpunt hebben die een groep bedrijven vertegenwoordigt.

Betaalbare voedselveiligheid
Meteor Systems levert al diverse projecten in India. De moderne vestiging van Simply Fresh van 60 hectare is daar een voorbeeld van. Simply Fresh is India’s grootste ultramoderne hydrocultuurkwekerij en richt zich volledig op betaalbaar en veilig voedsel, vrij van pesticiden, herbiciden en besmetting. Meteor Systems produceerde en installeerde hier stalen goten voor de teelt van trostomaten, aardbeien, blauwe bessen en kurkuma.

Voedselveiligheid is ook een van de speerpunten van de Indiase overheid en PIB India. Met India’s enorme bevolkingsgroei en grote exportambities zal India meer voedsel moeten produceren, en dit op een effectievere, duurzamere, gezondere en veiligere manier. Dit wordt versterkt door de eisen en wensen van de snel groeiende middenklasse in India. Ze willen veilig, vers en lokaal geteeld voedsel zonder pesticiden. Het huidige landbouwsysteem in India is niet in staat aan deze groeiende en verschuivende vraag te voldoen.

READ  Dutch Mandal onthult een verhaal over Ernie Lot

Nederlandse technologie en kennis kunnen een enorme bijdrage leveren aan vers, gezond en duurzaam geteeld voedsel. India heeft een aantal zeer dichtbevolkte steden, waar een enorme vraag naar voedsel vandaan komt. Dit biedt ook kansen voor vertical farming, waardoor veel water wordt bespaard en een uniform product dichtbij de consument kan worden geleverd.

“We zien dat India echt aan de vooravond staat van een technologiestrijd in de land- en tuinbouw. ​​De overheid heeft een belangrijke rol in hoe snel de markt zich ontwikkelt van midtech naar hightech. Zij hebben de sleutel in handen”, aldus Peter Lexmond. . “Met behulp van deze PIB India willen we India stap voor stap leren kennen, een netwerk opbouwen en uiteindelijk jaarlijkse groei realiseren.”

Voor meer informatie:
Desh Ramnath
Nederlandse Kasdelta
[email protected]
www.dutchgreenhousedelta.com

Meteorsystemen
www.meteorsystems.nl