maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse vrouwen bemachtigen plek in competitietennistoernooi

PELLA — Een 8-1 overwinning op de University of Dubuque heeft zaterdag een plek veroverd in het American Rivers Conference-toernooi voor het damestennisteam van Central College.

Central (4-5, 3-3 conference) verloor zaterdag ook een 6-3 wedstrijd tegen Loras College (6-4, 2-3 conference). Met drie overwinningen is Central in het slechtste geval gegarandeerd de nr. 6 geplaatst in het competitietoernooi in het voorjaar.

“Het was over het algemeen echt een geweldige dag”, coach Ryan Ferrell gezegd. “Kwalificatie voor het toernooi is altijd het eerste doel voor ons om te bereiken”

In de Dubuque-wedstrijd, Alex Griggs (senior, Knoxville) en Jenna Hernandez (junior, Slater, Ballard HS) waren 8-5 winnaars op nr. 1 verdubbelt. Jennifer Larson (tweedejaars, Johnston) en Maddie Whalen (eerstejaars, Kansas City, Mo., Park Hill HS) won met 8-3 op nr. 2 doubles In het enkelspel won Griggs met 6-1, 6-2 op nr. 2. Hernandez won met 6-1, 6-0 op nr. 3, Ashlynn Brant (senior, Glidden, Carroll) won met 6-0, 6-0 op nr. 4 en Maddie Holle (senior, Oskaloosa) won met 6-0, 6-0 op nr. 5. Central won ook door forfait op nr. 6 singles en nee. 3 dubbele.

Tegen de Duhawks won Hernandez met 3-6, 7-5, 1-0 op nr. 3 singles. Allie Kreider (junior, Norwalk) won met 3-6, 6-4, 1-0 op nr. 5 singles en Jenna Mitsuko Mahoney (eerstejaars, Misawa, Japan, Robert D. Edgren HS) en Taylor Wyeth (junior, Aurora, Illinois, West Aurora HS) won met 8-7 op nr. 3 dubbele.

READ  Dutch Motorsport mist volgend jaar een groot evenement

“Loras lijkt veel op ons team van vorig jaar”, zei Ferrell. “Ze hebben veel senioren en zijn een ervaren team.

“Het enige dat je niet kunt coachen, is ervaring. Ons team moet eropuit gaan en struikelen, vallen en zichzelf oppakken en een manier vinden.”


Met nog twee weken te gaan in het herfstseizoen heeft Ferrell vertrouwen in zijn team.


“We zijn hard aan het oefenen en hard aan het trainen”, zei hij. “De dingen zullen snel genoeg onze kant op gaan.”


Een drukke week voor de Nederlanders begint woensdag met een tentoonstelling tegen Iowa Central Community College, waar meer van Central’s niet-starters te zien zullen zijn. Dan hebben de Nederlanders wedstrijden tegen Luther College vrijdag en Wartburg College zaterdag.


“Het is belangrijk om de rest van ons team een ​​kans te geven om te spelen”, zei Ferrell. ‘Luther is op dit moment de klasse van de competitie. We gaan daarheen en gaan vechten en kijken wat er gebeurt.’