oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NS gaat elektrisch: E-bikes toegevoegd aan vervoersmogelijkheden

Foto: NS

NS heeft deze week e-bikes geïntroduceerd in haar traditionele OV-huurfietsen op een lokaal treinstation in de provincie Utrecht.

Het bedrijf wil kijken of e-bikes een populaire optie blijken te zijn en voor welke afstanden mensen ze gebruiken. Het houdt ook snelheid en kaartgebruik bij.

‘Ook met de OV-e-bike willen we het reizigers die wat verder van het station moeten komen nog makkelijker maken om het laatste stuk van hun reis de fiets mee te nemen’, zegt Marise Bezema, hoofd diensten bij NS. , gezegd.

De proef begon met 30 e-bikes in het bekende blauw en geel van NS in Driebergen-Zeist. Drie andere nog onbekende stations zullen in de toekomst ook e-bikes verhuren.

Driebergen-Zeist werd gekozen vanwege de nabijheid van de natuur – tochten waar fietsers kunnen profiteren van een kleine elektrische boost. ‘In het weekend is de Utrechtse Heuvelrug is een populaire bestemming voor reizigers die met de trein naar station Driebergen-Zeist komen’, zegt Bezema. ‘Door de proef met de OV-e-bikes kunnen reizigers het natuurgebied ook per elektrische fiets verkennen.’

De e-bikes kunnen tot 110 kilometer rijden, afhankelijk van in welke modus ze worden gereden, en NS zegt dat de batterijen – die huurders niet zelf mogen opladen – worden opgeladen met ‘100% groene energie’. De huurprijs van een OV e-bike is € 10 per dag, vergeleken met € 4,15 voor een gewone OV pedaalduwer.

De fietsen zullen ook worden uitgerust met GPS-trackers, zodat ze bij diefstal kunnen worden gelokaliseerd. Ter bescherming van de privacy zijn persoonsgegevens – de bevoegdheid van NS – gescheiden van locatiegegevens, waar alleen de fietsleverancier (Noord) toegang toe heeft.

READ  Nederlandse dynamiek geeft een start aan de heropening van evenementen

De NS verhuurt momenteel zo’n 22.000 OV-fietsen op 300 locaties aan personen met een persoonlijke OV-chipkaart.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.