mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Premier Modi spreekt met Hongaarse, Nederlandse collega’s over de situatie in Oekraïne | Laatste nieuws India

Tijdens zijn telefoongesprek met de Hongaarse premier Viktor Orban, betuigde Modi zijn dank aan de Hongaarse regering voor het faciliteren van de evacuatie van ten minste 6.000 Indiase burgers over de grens met Oekraïne

New Delhi: premier Narendra Modi besprak woensdag de situatie in Oekraïne met zijn Hongaarse en Nederlandse collega’s en herhaalde de oproep van India om onmiddellijk een einde te maken aan de vijandelijkheden en terug te keren naar het pad van diplomatie en dialoog.

Tijdens zijn telefoongesprek met de Hongaarse premier Viktor Orban sprak Modi zijn dank uit aan de Hongaarse regering voor het faciliteren van de evacuatie van ten minste 6.000 Indiase burgers over de grens met Oekraïne.

“De twee leiders bespraken de aanhoudende situatie in Oekraïne en waren het eens over de noodzaak om te zorgen voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en een terugkeer naar diplomatie en dialoog”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken (EAM) in een voordracht.

“De leiders kwamen overeen contact te houden met de evoluerende situatie en hun inspanningen voort te zetten om een ​​einde aan het conflict aan te moedigen”, voegde de voorlezing eraan toe.

Orban bracht zijn beste wensen over aan Indiase medische studenten die uit Oekraïne waren geëvacueerd en zei dat ze “kunnen kiezen om hun studie in Hongarije voort te zetten als ze dat willen”. Modi sprak zijn waardering uit voor dit aanbod.

Hongarije en Polen waren de twee belangrijkste landen van waaruit de Indiase kant evacuatievluchten uitvoerde voor duizenden Indiërs die Oekraïne ontvluchtten.

Tijdens zijn gesprek met de Nederlandse premier Mark Rutte besprak Modi de ontwikkelingen in Oekraïne en deelde hij zijn zorgen over de aanhoudende humanitaire situatie.

READ  De rechtbank zei dat een pistool dat werd gebruikt om een ​​Nederlandse journalist te doden in een auto werd gevonden

Modi “herhaalde India’s consistente oproep om de vijandelijkheden te staken en terug te keren naar het pad van dialoog en diplomatie”, en verwelkomde de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne en “hoopte op een snelle oplossing”, aldus de EAM.

Ook informeerde hij Rutte over de evacuatie van Indiase burgers uit conflictgebieden en de hulp van India in de vorm van dringende hulpgoederen, waaronder medicijnen.

Modi dacht terug aan zijn virtuele top met Rutte in april 2021 en nodigde de Nederlandse leider uit om in een vroeg stadium een ​​bezoek te brengen aan India.

Verhaal sluiten

Trending onderwerpen om te volgen