april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Tinder Stalker beschuldigd van moord op Amerikaanse student

Facebook

Een vrouw uit Massachusetts die in Nederland aan de universiteit studeerde, werd doodgestoken door een jaloerse stalker die ze voor het eerst ontmoette op Tinder, zei haar familie.

Mieke Oort, een 21-jarige studente aan de NHL Stenden Hogeschool, is afgelopen weekend vermoord in haar huis in Leeuwarden, ongeveer 90 minuten buiten Amsterdam.

“Ze was mijn kleine zusje”, zei Danique Oort vertelde Boston-gebied ABC-filiaal WCVB. “We weten niet zo goed hoe we ermee om moeten gaan. Ze had gewoon zoveel meer te geven en ze had veel liefde voor iedereen.”

De verdachte van Oorts dood, een 27-jarige Nederlander die door de Nederlandse autoriteiten alleen wordt geïdentificeerd als Thomas R., werd gearresteerd nadat hij naar Duitsland was gevlucht. Hij en Oort hadden een korte date, maar hij volgde haar al ‘enige tijd’, vertelde een ex-vriendje aan het nieuwsprogramma Hart van Nederland, eraan toevoegend dat Thomas R. een GPS-tracker op Oorts fiets had aangebracht, zodat hij haar locatie in de gaten kon houden.

Oorts ex, Michael van der Waal, vertelde Nederlandstalige nieuwszender Boevennieuws dat de twee erover dachten hun relatie nieuw leven in te blazen, wat volgens hem Thomas R. over de rand heeft gestuurd. Naast de GPS-locator begon Thomas R. haar te volgen, haar via WhatsApp lastig te vallen en haar straat op en neer te rijden, volgens de ex-vriend.

“Op dit moment proberen we deze hele situatie te verwerken en echt afscheid te nemen en de nodige regelingen te treffen die we zullen moeten doen”, zei Oorts zus.

Oort, wiens vader een Nederlandse is, verhuisde in 2020 vanuit Winchester, Massachusetts, een stad ongeveer 13 kilometer ten noorden van Boston, om in Nederland te studeren. Zondag kort na 03.30 uur werd de politie opgeroepen bij het appartementengebouw van Oort nadat iemand een brand op het adres had gemeld.

READ  Projecten voor elektriciteitscentrales in het noorden van Old Town proeven van Dutch design | ALXnu

Noch Danique Oort noch Oort’s ouders, Celine en Michael – die naar verluidt onderweg zijn naar Nederland om zich voor te bereiden op de begrafenis van hun dochter – reageerden woensdag op de verzoeken van The Daily Beast om commentaar.

Volgens Boevennieuws gooide Thomas R. een brandblusapparaat het gebouw in, waardoor de bewoners moesten evacueren. Tijdens het pandemonium raakten twee mannen die daar woonden, van 25 en 30 jaar oud, gewond, meldt Boevennieuws, waarbij hij uitlegt dat Thomas R. “vervolgens Mieke Oort doodstak met een scherp voorwerp”.

De brand was snel onder controle, waarna het lichaam van Oort werd ontdekt.

Thomas R. reed snel in zijn auto naar Duitsland en nam onderweg contact op met zijn ouders, die een optiekzaak runnen in het plaatsje Leek. Ze belden de politie, die zijn voertuig nabij de Duitse grens aantrof. Duitse agenten onderschepten vervolgens Thomas R. in Leer, waar hij zondag omstreeks 05.00 uur werd aangehouden.

“We zijn verbijsterd”, zijn ouders vertelden het Leeuwarder Courant van de vermeende misdaad van hun zoon.

In een verklaring aan de Boston Wereldbol, De Nederlandse politie zei dat ze “forensisch en tactisch onderzoek” zijn gestart en nu getuigen verhoort. Een middelbare schoolvriend vertelde de Wereldbol dat Oort dol was op kiteboarden, een sport waarover ze op sociale media postte.

“Bijzondere momenten in Cape Cod en Maine,” Oort postte afgelopen augustus op Facebook. “Een trieste zomer moet eindigen met vrienden en familie. Tot volgende zomer”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1569388996734901&id=100009914470183

Thomas R. wacht nu op uitlevering aan Nederland.

Lees meer bij The Daily Beast.

READ  Hoe deze Nederlandse ondernemers een biologisch landbouwbedrijf bouwden in Oost-Afrika

Ontvang de grootste primeurs en schandalen van de Daily Beast rechtstreeks in je inbox. Meld u nu aan.

Blijf op de hoogte en krijg onbeperkte toegang tot de ongeëvenaarde rapportage van Daily Beast. Abonneer nu.