juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alternus voltooit zonnepark op Nederlandse luchthaven – reNews

Alternus voltooit zonnepark op Nederlandse luchthaven – reNews

De internationale onafhankelijke energieproducent Alternus Energy Group heeft de installatie van haar zonne-energieproject op Rotterdam The Hague Airport afgerond.

Het 13,6 MW-project, dat naast de startbaan is geïnstalleerd, is ontwikkeld en geïnstalleerd door zijn engineering-, inkoop- en constructietak Unisun Energy Europe.

Het project heeft naast een PPA bij Eneco een 15-jarige ondersteuning met de Nederlandse SDE+ subsidie.

Ook na afloop van de subsidieperiode blijft het park in bedrijf en blijven de geldende energietarieven gewaarborgd.

Vincent Browne, CEO van Alternus Energy: “Dit is weer een belangrijke mijlpaal voor Alternus, aangezien dit het eerste project is dat we hebben opgeleverd, van de eerste ontwikkeling tot de operatie, waarmee we onze status als volledig geïntegreerd IPP bevestigen.

“Het hele proces is in eigen beheer uitgevoerd en is op tijd en binnen budget opgeleverd, ondanks de complexe aard van het installeren van ruim 36.000 zonnepanelen op een luchthaven en het aansluiten op het net.”

De installatie van het project begon medio oktober 2021 en de commerciële exploitatiedatum (COD) werd eind februari 2022 bereikt.

De exploitatie- en onderhoudsdiensten voor het project zullen worden geleverd door Uper Energy Europe, een dochteronderneming van Unisun.

Unisum-topman Andre Kempenaars zei: “We zijn verheugd dat we COD voor dit project hebben bereikt in samenwerking met RTHA.

“Het heeft een paar jaar geduurd om dit punt te bereiken met veel projectspecifieke uitdagingen, om nog maar te zwijgen van een wereldwijde pandemie, maar we hebben het gehaald.

“We hebben momenteel 255 MW aan projecten in ontwikkeling in heel Nederland, die we de komende jaren verwachten te leveren, waarmee we verder zullen bijdragen aan de nationale doelstellingen voor decarbonisatie.”

READ  Nederlandse uitbetalingsstarter Molly haalt nog eens $ 800 miljoen op tot $ 6,5 miljard - Tech Crunch

Ron Louwerse, CEO van Rotterdam the Hague Airport, voegde toe: “De energievoorziening van dit zonnepark is een nieuwe mijlpaal in de duurzaamheidsreis van de luchthaven terwijl we werken aan een van de meest duurzame luchthavens ter wereld.

“De energie die door dit zonnepark wordt geproduceerd, zal de uitstoot van onze grondactiviteiten compenseren.

“We zijn verheugd te hebben samengewerkt met een aantal belanghebbenden, met name Unisun Energy om energie te krijgen, en kijken uit naar de samenwerking met Uper Energy voor de operationele fase.”