mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pella-jongens die titel willen verdedigen, Lady Dutch zou in de mix kunnen zitten | Pella

PELLA – Nadat hun seizoen 2020 was geannuleerd vanwege COVID-19, hadden de Pella-baan- en veldteams voor jongens en meisjes uitstekende jaren in 2021, waarbij de jongens de 3A-titel mee naar huis namen in de laatste race van de staatswedstrijd, terwijl de meisjes negende werden.

Pella Boys-hoofdcoach Brent Van Hauen zal het leuk vinden om het grootste deel van zijn staatstitelteam van een jaar geleden terug te geven, aangezien de Nederlanders 55 van hun 80,5 staatspunten teruggeven vanaf 2021. Om dat in perspectief te plaatsen, is Clear Creek Amana de volgende dichtstbijzijnde in termen van punten terugkeren met 24,5.

De Nederlanders zullen op een paar open plekken moeten herladen met de graduatie van kogelstoten-kampioen Kody Huisman, evenals elite-afstandsloper Tony Schmitz, 400 meter plaatswinnaar Jackson Rozenboom en plaatswinnaar hordenloop Brandon Winegardner.

Maar Pella verwelkomt de terugkeer van sleutelstukken zoals Karl Miller, Gage Huyser, Nolan Clayberg, Reece Thoreson, Chase Lauman en Josiah Wittenberg.

Miller maakte een groot deel uit van Pella’s 4×400 en 4×800, die beide de eerste plaats behaalden in de staat en renden voor schoolrecordtijden. Hij was het anker van die 4×400 die de teamtitel veroverde en werd ook tweede in de afstandsmedley en vijfde in de 400.

Huyser en Clayberg behaalden allebei een medaille op de shuttle-horden en de 110 meter horden en zullen dit voorjaar weer de sleutel zijn. Thoreson maakte ook deel uit van die shuttle-horde die voor een schoolrecord liep en als tweede eindigde terwijl hij ook in de 4×400 liep.

Lauman en Wittenberg zullen de afstandsgroep leiden aangezien ze allebei een staatstitel behalen in de 4×800 en ook goed presteren in de 800, 1600 en 3200.

READ  Nederlanders hebben oudejaarscrackers verboden te midden van opkomende epidemieën

Houd Parker Elder in de gaten, die pronkt met elite hop op het hardhout voor het Pella-basketbalteam en vorig seizoen op een 13e plaats eindigde bij het hoogspringen. Kijk ook uit naar Brandon Fischer, die 17e werd in het discuswerpen bij staat, om de werprollen te bekleden met Huisman-diploma.

Ondertussen verliezen de Lady Dutch vijf senioren die vorig jaar deelnamen aan de State Meeting, maar ze keren nog steeds een overvloed aan talent terug en verwelkomen een aantal jonge nieuwkomers in de mix met ongeveer 60 meisjes voor het team.

Onder degenen die terugkeren zijn Emily McMartin, Calla Kerndt, Marissa Hackman, Delanie Reynolds en Jacie Trine. Alle vijf hadden ze in 2021 meerdere medailles op het blauwe ovaal.

McMartin was de sleutel voor de Lady Dutch sprintraces toen ze zesde werd op de 100 meter sprint, 13e op de 200 meter en de 4×100 en 4×200 verankerde die respectievelijk als tweede en derde eindigden. Ze zal er dit jaar weer een zijn om naar te kijken in alle snelheidsvluchten.

Kerndt presteerde goed in races op de 200 meter, aangezien ze vierde werd op die afstand in de staat, terwijl ze ook de 4×200 en sprint wisselslag hielp naar de derde plaats en de afstand wisselslag naar een 20e plaats.

Hackman was vorig seizoen een belangrijk lid in Pella’s estafette toen ze de meisjes in het groen hielp om de top drie te behalen in de 4×100, 4×200 en sprint wisselslag, terwijl ze ook 20e werd in de afstand wisselslag.

Reynolds is ook terug voor die getalenteerde sprintgroep. Ze werd 19e in de 100 terwijl ze deel uitmaakte van die snelle 4×100, 4×200 en sprint wisselslagkwartetten.

READ  Het Nederlandse parlement wil de gezondheidsdienst sluiten, die is vrijgesteld van 385

Trine brengt ondertussen wat talent terug naar mid-distance evenementen voor de Lady Dutch. Ze werd zesde in de 400, derde in de sprintwissel en 23e in de 4×400, allemaal als eerstejaars.

Andere terugkerende atleten die een impact zouden moeten maken, zijn onder meer Jasmine Namminga (19e op staat in het hoogspringen), Maddie Schmitz (20e in afstands wisselslag, 23e in 4×400), Autumn Blink en Macy Schroeder (22e in 4×800).

Raegan Snieder en Kelsey Tauke behoren tot een kleine groep eerstejaars die dit voorjaar een grote rol zouden kunnen spelen voor Lady Dutch. Snieder komt afgelopen herfst uit een all-state prestatie in cross country en zou een goede aanvulling moeten zijn op de afstandslopers op het ovaal.

“We hebben veel ervaring met de sprintgroep en de meeste staatsmedaillewinnaars van vorig seizoen zijn terug”, zei Pella-meisjescoach Dak Rasmussen. “Het kostte het grootste deel van vorig seizoen veel van de meisjes om weer in een baanmentaliteit te komen. Met de ervaring van vorig seizoen en het grootste deel van het team terug, hebben we veel potentieel. We zouden meer hindernisdiepte kunnen gebruiken. Anders is de grootste vraag hoe groot de stap zal zijn ten opzichte van vorig seizoen. Dit seizoen hebben we de potentie om op veel evenementen een stuk beter te zijn.”

De Lady Dutch komen uit een seizoen waarin ze vierde werden in de Little Hawkeye Conference, de districtstitel wonnen en negende werden in de staat. Zullen ze dit seizoen genoeg hebben om nog een stap in de richting van de strijd te zetten?

READ  S. Afrikanen protesteren tegen de exploratie van schelpolie in het oude kustgebied

“We hebben veel atleten die veel zelfverzekerder zijn dan een jaar geleden”, zei Rasmussen. “Als dat vertrouwen en het harde werk dat de meisjes hebben geleverd de moeite waard zijn, hebben we de mogelijkheid om te strijden om een ​​conferentiekampioenschap en een zeer goede plaats te behalen bij de staatswedstrijd.”