juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Overheidsbesmettingen stijgen met 500 procent: sociale misdaad van de Nederlandse heersende klasse

De besmetting met het coronavirus in Nederland bedroeg begin juli ruim 500 procent, een ongekend besmettingspercentage voor een Europees land. Het reproductiecijfer (R0) steeg in Nederland altijd tot 2,91, wat aangeeft dat elke besmette persoon gemiddeld bijna drie mensen besmet.

Epidemieën zijn toegenomen als direct gevolg van de afschaffing van alle resterende sociale afstandsbedieningen, gedreven door de burgerlijke campagne om de economie na 26 juni volledig te heropenen. Inmiddels zijn er gemiddeld meer dan 11.000 dagelijkse gevallen gemeld door het RIVM, tegen zo’n 500 dagelijkse besmettingen medio juni.

Op maandag 23 maart 2020 wachten gezondheidswerkers op een ambulance die aankomt in het Bernhoven Ziekenhuis in Zuid-Nederland. (AP Foto / Peter Djong)

Onder het onaangekondigde officiële beleid om het virus te verspreiden, gebruikte de Nederlandse heersende klasse de dalende zaakaantallen in juni en het vaccinatieprogramma als excuus voor sociale actie op afstand in de afgelopen maanden. Dit omvat het elimineren van zelfs het minimaal verplichte gebruik van maskers op openbare plaatsen.

Slechts 43 procent van de Nederlandse bevolking is ingeënt, hoewel tweederde minstens één op de twee vaccinaties heeft. Driekwart van de nieuwe gevallen in Nederland komt echter voor onder jongeren, vooral onder degenen die nog geen twee vaccinaties hebben gehad. Bij meer dan de helft van de epidemieën gaat het om de zeer besmettelijke deltavariant, die inmiddels in zeker 104 landen voorkomt.

Alleen al in Utrecht werden 1.000 COVID-19-besmettingen in verband gebracht met het Verknift Outdoor Festival, een tweedaags festival dat door 20.000 mensen werd bezocht en waarvoor een “toegangstest” moest worden gedaan. Dit onderstreept nogmaals de nutteloosheid van officiële plannen om superverspreidende evenementen in massabijeenkomsten te voorkomen.