mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Cycling-Dutch Armada Road wil oranje geschilderd worden

Wielrennen – UCI Wereldkampioenschap weg – Autotromo Enzo dino Ferrari, Imola, Italië – 26 september 2020. Anna van der Bregen uit Nederland viert feest na het winnen van de Women’s Elite Road Race. REUTERS / Jennifer Lorenzini / Bestandsfoto

TOKIO, 24 juli (Reuters) – Anna van der Bregen weet dat hij zondag een teamgenoot moet verslaan als hij zijn laatste jaar als profwielrenner wil vieren met een tweede Olympische titel.

Maar als je in het Nederlandse wielerdroomteam zit, is het zeker hetzelfde.

De 31-jarige wereldkampioen, Olympisch kampioen van 2012 en drievoudig wereldkampioen Marianne Vos, Annemick von Wollton en Demi Wolling zullen een geweldige vier creëren in de bergachtige 136 km.

Van der Bregen won in Rio na een verschrikkelijk ongeluk met raceleider Van Wollutton op weg naar Copacabana. De overwinning was een tragedie voor zijn vriend en concurrent, die terugkeerde om drie World Road-titels te claimen.

Denkend aan het leven op een langzaam pad, zou Van der Bregen graag hoog in het goud eindigen in Tokio, maar zegt dat de Nederlandse overwinning de prioriteit is.

“Het is altijd zo geweest als we naar een kampioenschap zijn geweest”, vertelde hij vrijdag aan Reuters. “We rijden voor een land, maar er kan maar één rit winnen, dat weten we allemaal.”

Heb medelijden met de andere leidende concurrenten in het veld van 67 rijders – de Britse Lizzie Deacon, de Italiaanse Elisa Lango Porcini en de Poolse Katarcina Niviadoma – die proberen de Nederlanders te verdelen en de race in processie proberen te stoppen.

“We weten onze kansen te grijpen zonder een teamgenoot te storen. Meestal wint degene met de beste benen”, aldus Van der Bregen.

READ  Nederlandse steden om Europese verplaatsingsgegevenskwaliteit te creëren - steden vandaag

Hij zei dat de eerste taak van een leerplan, dat begint in Musashinonomori Park en eindigt na een klim van 2.692 meter, is om weerstand te malen.

Als het volgens plan verloopt, gaan de Nederlanders met elkaar de strijd aan.

“Als er een bloedarmoedeaanval was, denk ik dat ik die zou kunnen nastreven, ik zou het doen, maar alleen als ik niemand van een ander team aan het stuur had. Je mag het succes van je land niet beïnvloeden.

“We snappen dit allemaal. We kunnen niet tegen elkaar strijden totdat andere landen zijn verdreven.”

Van Wollton, 38, herinnert zich nog steeds het ongeluk dat een einde maakte aan zijn geloof in Rio en dat zijn leven had kunnen beëindigen. Maar bij zijn laatste Olympische Spelen zag hij zondag niet als een middel om te herstellen.

“Anderen zien Tokio misschien als een kwestie van wraak op de juiste manier. Zo voelde ik me niet. Terugkijkend was die val het startpunt voor de tweede helft van mijn carrière”, vertelde hij aan de Nederlandse krant de Volkrand.

Aangezien zowel Van der Bregen als Van Wollton niet zoveel beklimmingen hebben als ze zouden willen, is het parcours op zondag voorbereid op de lastige Vos, zonder de berg Fuji te beklimmen.

“Natuurlijk niet, het gaat bergop en duurt lang, maar er zijn echt geen verticale delen”, zei Van Wollton.

Het kind van het team, de 24-jarige Waller, zegt dat hij geluk heeft om in het Champions-team te zitten, maar hij kan een verrassing maken en het goud ophalen.

READ  Nederlandse moslims bespuugden, geslagen en gediscrimineerd bij islamofobe misdaden

“Het is fantastisch, maar nogmaals, iedereen die we aan het bouwen zijn aan de race”, zei hij. “Maar we kunnen allemaal gaan voor goud en vooral goud voor het team.”

Verslag van Martin Herman; Samengesteld door Karishma Singh

Onze normen: Thomson Reuters Foundation-principes.