maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op het Slowaakse platteland creëerden Nederlandse boeren het gewenste familieparadijs

Een Nederlands stel besloot Afrika te verlaten en in een afgelegen Slowaaks gehucht te gaan wonen in een oude oranje Toyota-auto door heel Europa om hun droom waar te maken.

“Dit is toeval”, zei Arnold Chicking. “We waren op zoek naar een plek om een ​​boerderij te beginnen.”

Na tien jaar werken aan landbouwprojecten in Burkina Faso en Mali, vonden ze hun nieuwe thuis op het afgelegen platteland van vele verspreide huizen in centraal Slowakije. Ze kochten tien jaar geleden een vervallen huis en begonnen hun eigen boerderij en camping te bouwen Lui.

Het nabijgelegen dorp Lidawa ligt op acht kilometer van de boerderij en er wonen maar heel weinig buren in de buurt, maar ze hebben hier hun eigen gemeenschap gevormd, waar ze vijf maanden per jaar openstaan ​​voor kampen.

“Het is net een klein dorp”, zegt Bernadette Kuipers. Naar Slowaakse maatstaven is het dorp ongewoon internationaal.

Luister naar de podcast:

Veel gezinnen uit Nederland en Slowakije brengen een deel van hun zomerkamperen door op campings Sikkim en Guizpers. Sommigen van hen keren jaar na jaar terug.

Elsa en Abraham Lincoln melken

Een groep van verschillende oude gebouwen die eigendom zijn van het paar en meer dan 20 kamptenten domineren het gebied, weg van de wereld.

“Dit soort platteland bestaat niet meer in Nederland”, zegt Quizpers. “Hoewel dit geen erg landelijk gebied is in Slowakije, voelt het voor de Nederlanders als het einde van de wereld.”

READ  Routenetwerk update voor KLM Royal Dutch Airlines