mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dr. Jitendra benadrukt Indo-Nederlandse samenwerking op het gebied van gezondheid en landbouw

New Delhi, 20 augustus: Minister van de Unie (onafhankelijke verantwoordelijkheid) Wetenschap & Technologie; Minister van Staat (Verantwoordelijkheid voor Onafhankelijkheid) Aardwetenschappen; MoS PMO, Personeel, Publieke Nadelen, Pensioenen, Atoomenergie en Ruimte, Dr. Jitendra Singh benadrukte vandaag de Indo-Nederlandse samenwerking op het gebied van gezondheid en landbouw die de prioriteitsgebieden zijn van de regering onder leiding van premier Narendra Modi. Gezondheid, Landbouw en Water India en Nederland vormen al jaren het fundament van een nauwe onderlinge samenwerking en de Indo-Nederlandse samenwerking kan als voorbeeld dienen voor anderen.
De minister sprak met een delegatie onder leiding van ambassadeur Morton van den Berg uit Nederland, die opriep tot een discussie en heroverweging van de bilaterale samenwerking tussen beide landen op het gebied van wetenschap en technologie en innovatie.
Hoofd wetenschappelijk adviseur van de Indiase regering Prof. K. Vijay Raghavan, secretaris DST Prof. Ashutosh Sharma, secretaris DPD Dr. Renu Swaroop, DGR CSIR & secretaris DSIR Dr. Sehgar Mande, SK Varshni Chief International DST, Dr. Ujwala Tirkey International Divisie DST, Dr. Ram Bansal International CSIR en andere hoge functionarissen van het ministerie woonden de bijeenkomst bij.
Dr. Jitendra Singh zei dat wetenschap en technologie de status en definities van de toekomstige wereldeconomie zullen bepalen en dat India een leidende rol te spelen heeft in de eenheid van naties. Hij zei dat, aangezien India groeit als een belangrijke investeringsbestemming en de twee landen diepe historische en culturele banden hebben, de particuliere sector ook moet profiteren van de mogelijkheid om de betrekkingen in alle sectoren te versterken.
Dr. Jitendra Singh verwelkomde de Nederlanders om samen te werken in de Groene Waterstof-regio, en op 15 augustus, de 75e Onafhankelijkheidsdag van India, kondigde premier Narendra Modi de “Nationale Waterstofmissie” aan om van India een wereldwijde hub te maken. Voor de productie en export van groene waterstof. Evenzo worden slimme energienetwerken, functionele materialen, Big Data en IoT ondersteund voor gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling.
Verwijzend naar het voorstel van Morton Vandon Berg, ambassadeur voor maritieme hulpbronnen, kondigde het kabinet van de Unie, onder leiding van premier Narendra Modi, aan dat het het voorstel van het ministerie van Aardwetenschappen (MoES) over “Deep Sea Mission” had goedgekeurd. Het verkennen van de diepzee op zoek naar hulpbronnen, het ontwikkelen van diepzeetechnologieën en het investeren in duurzaam gebruik van mariene hulpbronnen tegen een kostprijs van Rs. 4077 miljoen.
Dr. Jitendra Singh riep Nederland op tot vruchtbare uitwisselingen in de ruimtevaartsector, vooral in de nasleep van de baanbrekende hervormingen die in het verleden door India zijn geïnitieerd, waardoor het de particuliere sector in evenwicht kan brengen bij het lanceren van satellieten en operaties in de ruimte. De minister zei dat samenwerking op het gebied van innovatie onze wetenschappelijke economie moet verbeteren, aangezien onze uitdagingen en prioriteiten dezelfde zijn.
Ambassadeur Morton Vandenberg wees in zijn toespraak op toekomstige samenwerking op het gebied van zonne-energie, op gas gebaseerde installaties, cyberbeveiliging, datawetenschap, stedelijke watersystemen en opkomende gebieden en het creëren van banen voor mensen in India. Hij zei dat er al institutionele structuren voor samenwerking bestaan ​​en nu ter plaatse effectief moeten functioneren.
Ambassadeur Berg wees erop dat klimaatverandering een grote zorg is voor de wereld als geheel en dat zowel India als Nederland in een publiek-private samenwerking zouden kunnen werken op gebieden als CO2-afvang. Hij schetste ook de noodzaak om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken door middel van wetenschap en technologie.
Samenwerking in de sportwetenschap is een ander gebied dat aan beide kanten wordt gemarkeerd. Ambassadeur Berg merkte op dat de Nederlandse coach Jord Marijne een sleutelrol heeft gespeeld in de heropleving van het Indiase dameshockeyteam.

READ  Een Nederlander van Indiase afkomst die in Nederland vreemdging, E.T.