juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontsnap aan de Hollandse winter: bezoek Monchique, bijna ongerepte Algarve

Even ontsnappen aan de Hollandse winter? In het uiterste zuiden van Portugal onthullen de heuvels van Monchique een bijna ongerepte Algarve, met tal van mogelijkheden om te ontspannen of te genieten van het buitenleven.

Bekend als de ’tuin’ van de Algarve, de Monchique-heuvels overloop met adembenemende landschappen, met een unieke biodiversiteit vanwege het bijzondere klimaat.

Door de nabijheid van de bergen en de Atlantische kust beschikt dit gebied over een groot aantal waterlopen en watervallen, een uitbundige vegetatie en zeldzame plantensoorten, zoals de pontische rododendron (Rododendron ponticum) en de beschermde Bonelli’s adelaar.

Monchique herbergt ook het hoogste punt in de Algarve, Foia, dat op 902 meter hoogte staat. De route die de stad Monchique met de top van Foia verbindt, biedt weidse panoramische uitzichten over Portimão, Ria de Alvor en een groot deel van de Algarve.

Maar de charmes van Monchique reiken verder dan zijn landschappen.De regio is rijk aan geschiedenis en tradities en ook aan gastronomie, met name gerookt vlees, varkensvlees, kool, kikkererwten en bonen.

Monchique staat bekend om lekker eten

Voordat u de heuvels gaat ontdekken, kunt u uw reis beginnen in het pittoreske stadje Monchique, gelegen in een kloof tussen de toppen van Foia en Picota.

Dwaal door de smalle en kronkelende straatjes, je komt rijen witte huizen tegen met hun typische omzoomde schoorstenen en waar de open haard niet alleen diende om te verwarmen en te koken, maar ook als roker voor het drogen van het vlees dat typisch is voor deze streek.

Monchique heeft ook verleidelijke ambachtelijke en handwerkwinkels om te bezoeken. Denk aan handgeweven tapijten, keramiek en manden in riet en wilgen. Een van de meest karakteristieke stukken uit de geschiedenis van Monchique is de tesoura klapstoel, een Romeinse erfenis die nog steeds in productie is.

De huizen van Monchique hebben kleurrijke gevels

In feite gaat de oorsprong van Monchique terug tot vóór de aanwezigheid van de Romeinen in Caldas de Monchique, die het water als heilig beschouwden.

READ  Nederlands | Het pro-Palestijnse kamp legde Cornells dubbele standaardbehandeling van antisemitisme bloot

De grandeur van de Monchique-heuvels maakte ook indruk op de Moren, die het de Heilige Berg noemden. De geneeskrachtige eigenschappen van het water zorgden er ook voor dat het het enige thermale kuuroord in de Algarve was en u kunt er nog steeds van genieten.

Gelegen in een vallei op 250 meter boven de zee, is het resort Caldas de Monchique een van de best bewaarde parels in Portugal en zeker een bezoek waard. Het warme thermale water van Caldas, dat opborrelt bij een temperatuur van ongeveer 32º, is afkomstig van zowel de Foia- als de Picota-toppen en is van vulkanische oorsprong.

Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Matrix-kerk van Monchique, die dateert uit het begin van de 16e eeuw, terwijl het klooster van Nossa Senhora do Desterro werd gesticht in 1631.

Het kuuroord Caldas do Monchique

Buiten de steden zullen vooral plantenliefhebbers genieten van de gevarieerde vegetatie, waaronder de zeldzame Pontische rododendron, die getuigt van het subtropische klimaat dat hier ooit heerste. De plant staat bekend om zijn lila bloemen die vanaf mei het groen van de heuvels compenseren. maar bestaat nu pas in de heuvels van Monchique en Caramulo, in centraal Portugal.

Volg de Rhododendronroute, een klein pad dat langs gebieden met de grootste overvloed aan planten leidt, in en rond Foia, om ze in al hun glorie te waarderen.

Als fietsen meer jouw ding is, zijn er tal van paden die je kunt volgen en mountainbikes die je kunt huren, terwijl wandelaars routes kunnen vinden voor elk niveau.

READ  Het Nederlandse overheidsziekenhuis is in het algemeen met 2% gestegen, waarbij de IC na 10 weken de meeste behandeling biedt

Je zult het ook niet te warm krijgen tijdens je inspanningen, aangezien de gemiddelde temperatuur in januari rond de tien graden ligt, met veel zonneschijn en af ​​en toe een buitje – het perfecte tegengif tegen de somberheid van Nederland in hartje winter!


Om op de hoogte te blijven en meer te weten te komen, bezoek de Monchique-website of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Monchique is buitengewoon gemakkelijk te bereiken; Algarve International Airport, gelegen in Faro, ligt op ongeveer 85 kilometer afstand van Monchique en biedt verbindingen met de meeste grote Europese steden. Vanuit Lissabon kunt u de trein nemen of de 250 kilometer lange snelweg rijden.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil graag alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

NederlandsNieuws.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en nauwkeurig nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel graag doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.