maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse pensioengigant APP conformeert zich aan netto-nul-initiatief


APP, een Nederlands pensioenbedrijf van $ 499 miljard ($ 607,6 miljard), heeft beloofd om zijn portefeuille te verfraaien door deze week deel te nemen aan Europa’s grootste pensioenbeheeractiva in de publieke sector (AUM’s), een aantal Europese institutionele beleggers, in een door Parijs geherstructureerde investeringsinspanning. . Bevestiging van eigenaar van netto nul eigendom.

Het Paris Restructured Investment Initiative is een samenwerking tussen wereldwijde investeerders om hun portefeuilles en activiteiten te koppelen aan doelstellingen. Overeenkomst van Parijs, Streeft ernaar de opwarming van de aarde in deze eeuw te beperken tot 2 graden Celsius boven het pre-industriële niveau. Investeerders zullen gebruiken Netto nul investeringsstructuur Om hun decarbonisatiedoelstellingen te halen.

De structuur is ondertekend met APP door de UK Defense Charity The National Trust, Church of Sweden, South Yorkshire Pension Fund, Wiltshire Pension Fund en DPD Pension Solutions. De zes nieuwe ondertekenaars, samen met 38 vastgoedeigenaren en vermogensbeheerders, vertegenwoordigen $ 8,5 biljoen aan activa die al in gebruik zijn in de structuur, volgens de Institutional Investors Group (IIGCC) voor klimaatverandering, die in 2019 het Paris Restructured Investment Initiative oprichtte.

In het kader van de asset ownership commitment streven pensioenfondsen ernaar om hun beleggingsportefeuilles uiterlijk in 2050 of eerder te decorponeren en meer te investeren in klimaatoplossingen. Ze zijn nodig om tussentijdse doelen vast te stellen voor decarbonisatie en investeringen, om te pleiten voor beleid en engagement, en om te stemmen in overeenstemming met netto nuldoelstellingen. Ondertussen biedt het raamwerk maatstaven en richtlijnen voor vier activaklassen – staatsobligaties, beursgenoteerde aandelen, vastrentende bedrijfsobligaties en onroerend goed – private equity en infrastructuur die in de toekomst zullen worden opgenomen.

READ  De grote vier Nederlandse steden geven de voorkeur aan lagere snelheidslimieten om verkeersdoden terug te dringen

“Klimaatverandering is een van de grootste problemen waarmee de wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd. Wij bij APP ondernemen actie op het gebied van ons verantwoord beleggingsbeleid om dit aan te pakken”, zegt Luke Chipping, een lid van de raad van bestuur van APP. “De inzet van de Net Zero Beleggingskader helpt ABP op weg naar een netto nul beleggingsstrategie.”

Het Paris Restructured Investment Initiative zei ook dat het samen zou werken Consortium voor Carbon Accounting Funds (PCAF), een groep financiële instellingen die een manier ontwikkelt om de uitstoot van broeikasgassen van leningen en investeringen te meten en openbaar te maken. Beide groepen zullen broeikasgasboekhoudingssystemen ontwikkelen voor activaklassen voor technische kwesties zoals soevereine effecten, koolstofeliminatie / boekhouding voor gesorteerde emissies en Integration 3-emissies.

In juni 2020 beloofde de APP de CO2-uitstoot met 40% te verminderen in zijn totale portefeuille in vergelijking met 2015, $ 15 miljard te investeren in duurzame en betaalbare energie en 20% van de totale activa te investeren in de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties . Tegen 2025. Het stelt ook een doel om te stoppen met investeren in steenkool om elektriciteit op te wekken in de OESO. [Organisation for Economic Co-operation and Development] Landen tegen 2030.

Gerelateerde verhalen:

Zo kunnen institutionele beleggers netto-nuldoelen halen

Het grootste particuliere pensioenfonds van het VK zal tegen 2050 netto nul bereiken

De Universiteit van Pennsylvania streeft naar netto nul in 2050

Trefwoorden: APP, Nederlands, Net Zero Investment Framework, Nederland, Paris Restructured Investment Initiative, Pensioen, Publieke sector