mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onervarenheid Nederlands elftal grootste uitdaging in aanloop naar WK: Coach Delmee

Hoofdcoach Jeroen Delmee gelooft dat zijn team onervarenheid zal moeten overwinnen, aangezien het zijn vierde trofee wil winnen op het WK hockey voor heren, dat hier op 13 januari begint.

Drievoudig wereldkampioen Nederland is woensdag aangekomen in Bhubaneswar. De zilveren medaillewinnaars van de vorige editie, onder leiding van Thierry Brinkman, zullen hier hun laatste voorbereidingen voltooien voordat ze naar Rourkela afreizen waar ze op 14 januari hun eerste wedstrijd tegen Maleisië zullen spelen.

Nederlanders zijn een van de meest gedecoreerde hockeyteams ter wereld, ze wonnen de trofee in 1973, 1990 en 1998 en bereikten de finale in de laatste twee edities.

Maar coach Delmee zei bij aankomst dat hij zal zien hoe zijn jongens de uitdaging van onervarenheid kunnen overwinnen.

“De grootste uitdaging zal de onervarenheid in het team zijn en misschien wel de verrassingen die we kunnen tegenkomen tijdens het WK. Het zal interessant zijn om te zien hoe we de uitdagingen in het toernooi zullen overwinnen. Ik heb het volste vertrouwen in mijn team”, aldus Delmee.

Nederland is geplaatst in Poule C, samen met Chili, Maleisië en Nieuw-Zeeland. Na de wedstrijd tegen Maleisië zullen ze op 16 januari in Rourkela tegen Nieuw-Zeeland spelen en hun groepsfase-campagne tegen Chili in Bhubaneswar op 19 januari afronden.

“Ik denk dat we van wedstrijd tot wedstrijd zullen moeten vechten en dan zullen we zien waar we eindigen in het toernooi. Ons eerste doel is om de kwartfinale te bereiken en dan de halve finale te halen.

“We zullen dan zien hoe het verder gaat in de finale. Natuurlijk, als we de finale bereiken, hopen we het om te draaien en het toernooi te winnen. We hebben dit keer echter een heel ander team en je kunt de huidige spelers van het team van de vorige editie niet vergelijken”, voegde Delmee toe.

READ  Gasunie ontwikkelt Nederlands waterstoftransportnetwerk

De 16 teams die deelnemen aan het toernooi zijn Australië, België, Nederland, India, Argentinië, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Engeland, Frankrijk, Korea, Maleisië, Spanje, Zuid-Afrika, Japan, Chili en Wales.

Kapitein Brinkman zei dat het team een ​​zeer korte pauze zal nemen voordat ze aan de ontberingen van de training beginnen.

“De afgelopen maanden in de aanloop naar het WK zijn ons best goed bevallen. Het team is er helemaal klaar voor. We zijn net aangekomen in India en zullen even uitrusten voordat we beginnen met de voorbereiding op de eerste wedstrijd. Het is geweldig om hier weer te zijn.” Hij gelooft dat middenvelders Jorrit Croon en Jonas de Geus, samen met doelman Pirmin Blakk, spannende vooruitzichten zijn en hoopte dat ze het toernooi zouden verlichten.